У Nissan з’явився електромобіль за 14 тисяч доларів (фото)

0
2185

Компанія Nissan представила хетчбек Sakura – перший електромобіль марки в сегменті кей-карів. Він коштуватиме в Японії 2 333 100 ієн (18,2 тисячі доларів), але з урахуванням всіх належних субсидій ціна опуститься до 1,78 мільйона ієн (приблизно 14 тисяч доларів). Продаж стартує цього літа.

Довжина Nissan Sakura становить 3395 мм – це необхідно, щоб укластися у вимоги до сегменту кей-карів. Однак хетчбек відрізняється великою колісною базою 2495 мм: стверджується, що в салоні вільно розмістяться 4 дорослі пасажири. Ба більша, Sakura має в своєму розпорядженні невелике багажне відділення на 107 л. Габарити забезпечують хетчбеку радіус розвороту лише 4,8 м.

Потужність електродвигуна Sakura – 64 к.с. (дозволений максимум для кей-карів), крутний момент – 195 Нм. Мотор дозволяє хетчбеку розганятися до обмежених 130 км/год. На повне заряджання 20-кіловатної батареї від побутової мережі піде близько 8 годин, на поповнення енергозапасу до 80% на швидкій станції – приблизно 40 хвилин. Запас ходу – 180 км.

Їздова електроніка отримала три режими роботи – економічний, комфортний і спортивний. Nissan Sakura також оснащуватиметься системою e-Pedal Step, що дозволяє за рахунок рекуперації контролювати прискорення та гальмування однією педаллю.

Nissan Sakura отримає світлодіодну оптику, незвичайні колісні диски та два екрани в салоні – 7-дюймову панель приладів та дисплей медіасистеми на 9 дюймів. Архітектура салону передбачає низку місць для зберігання дрібниць.

Для новинки запропонують 15 кольорів кузова, чотири колірні схеми оформлення інтер’єру та набір опцій, в який увійдуть, наприклад, навігаційна система та шкіра в оздобленні салону. Крім того, Nissan Sakura оснащуватимуть фірмовим комплексом асистентів водіїв ProPilot.

Компактний електрохетч найімовірніше залишиться прерогативою японського ринку. У Європі Nissan також розраховує електрифікувати модельний ряд: вже з наступного року всі новинки японської компанії для цього ринку будуть гібридними або повністю батарейними.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!