Компанія Mercedes-Benz опублікувала новий тизер електричного Vision AMG

0
100

Прем’єра Vision AMG запланована на 19 травня 2022 року. Передбачається, що автомобіль вразить фанатів електрокарів своїми характеристиками.

Вже 19 травня 2022 року компанія Mercedes-Benz представить новий електричний автомобіль Vision AMG . Також публіці розкажуть про нову платформу, яка використовуватиметься лише при створенні “заряджених” машин.

Серійний Vision AMG з’явиться не раніше 2025 року. У зв’язку з цим говорити про реальні технічні характеристики електрокара ми поки що не можемо. Зате можемо припустити, що новинка буде спортивною інтерпретацією представленого раніше Vision EQXX , який вважається одним з найаеродинамічніших авто сучасності.

Таким чином, новий Vision AMG, швидше за все, отримає до чотирьох електродвигунів, низький коефіцієнт лобового опору і виглядатиме як концепт EQXX.

Нагадаємо, Mercedes-Benz Vision EQXX оснащений встановленим на задній осі електромотором потужністю 150 кВт (204 к.с.), він запозичений у болідів Mercedes-Benz з чемпіонатів Формула-1 та Формула E. Особливість двигуна – дуже високий ККД, 95%. Мотор живить літій-іонна батарея нового типу, із значно збільшеним вмістом кремнію. Покращений акумуляторний блок спеціально створила китайська компанія CATL, постачальник Mercedes-Benz . За розмірами він вдвічі менший за батарею серійного представницького електромобіля EQS , при цьому на 30% легше і має майже таку ж ємність — близько 100 кВт/год.

Додаткову енергію електромобілю дають 117 “наклеєних” на дах сонячних панелей – за безхмарної погоди вони забезпечити до 25 “безкоштовних” кілометрів шляху. Електрична установка надзвичайно висока робоча напруга – 900 вольт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!