Як виглядає найдорожчий автомобіль світу за 142 мільйони.

0
817

Згодом, ціна деяких автомобілів може серйозно зрости, завдяки хорошій безпеці та цікавій історії.

Сьогодні у світі є чимало автомобілів, які коштують кілька мільйонів доларів. Водночас деякі ретро-суперкари оцінюються в десятки, а іноді й сотні мільйонів.

На даний момент автомобілем рекордсменом щодо ціни можна сміливо вважати суперкар свого часу Mercedes-Benz 300 SLR 1955 року. На закритому аукціоні у штутгартському музеї Mercedes-Benz автомобіль продали за 142 мільйони доларів.

Ціна Mercedes-Benz 300 SLR обумовлена ​​тим, що таких машин випустили всього дві штуки. Автомобілі планували використовувати в гонках Ле-Ман, але після серйозної аварії Mercedes надовго зав’язав з автоспортом.

Пізніше автомобіль викупив собі його творець Рудольф Уленхаут, який використовував його щодня як повсякденне авто. Після його смерті автомобіль потрапив у музей Mercedes-Benz у Штутгарті.

По факту, даний автомобіль являє собою гоночну версію культового Mercedes 300SL Gullwing, з більш обтічним кузовом і 3,0-літровим рядним двигуном на 8 циліндрів. При потужності 310 л. с., автомобіль міг розганятися до 290 км/год. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!