Renault припинив випускати одну зі своїх моделей

0
1393

Компанія Renault припинила випускати та зняла з продажу компактний сімейний мінівен Renault Scenic. Інтерес покупців до нього останніми роками знизився, тому французький автогігант вирішив його прибрати зі своєї модельної лінійки.

Перше покоління Renault Scenic з’явилося у 1996 році. На той час він мав досить великий попит. Однак поступово під тиском кросоверів інтерес до Scenic знижувався. У 2021 році було продано всього 20 678 мінівенів Scenic.

Слід зазначити, що Renault не відмовиться від назви Scenic. Так назвуть новий електричний кросовер, який французи планують випустити ринку через кілька років. Представники французького автогіганта вже офіційно підтвердили цю інформацію.

Раніше деякі автовиробники також перестали випускати мінівени. Так, Citroen зняв із конвеєра сімейний мінівен Grand C4 SpaceTourer, а Volkswagen – мінівен Sharan.

Нагадаємо, що цього року Renault припинив випускати свій флагманський седан Talisman. Традиційні седани останніми роками також не витримують конкуренцію з боку кросоверів. Тому багато автовиробників знімають їх з конвеєрів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!