Компанія BYD представила конкурента Tesla Model 3

0
262

Китайська марка BYD показала другу модель електричної платформи e-platform 3.0. Це седан Seal, який вийде на китайський авторинок у травні поточного року і коштуватиме дешевше за свого головного конкурента — електрокара Tesla Model 3.

Влітку 2021 року компанія BYD представила компактний хетчбек Dolphin , який став першою моделлю на новій електричній платформі e-platform 3.0 . Його фірмовий стиль Marine Aesthetics , натхненний морською тематикою, розробив Вольфганг Еггер, колишній головний дизайнер концерну Audi Group .

Але якщо Dolphin вийшов відносно простим, то новий седан Seal взяв від цієї архітектури максимум. Це і передня підвіска на подвійних поперечних важелях, і інтегрована в силову структуру батарея під назвою Blade і кліматична установка з тепловим насосом. Все це буде доступно будь-якій з трьох модифікацій електрокара BYD Seal , відмінності між ними будуть лише в потужності силової установки та ємності акумулятора.

Наприклад, початковий варіант Seal отримає електромотор з віддачею 204 к.с., батарею на 61 кіловат-години та паспортний пробіг приблизно 550 км. Середній варіант буде оснащений електродвигуном потужністю 313 л. та акумулятором ємністю 83 кіловат-години, а без підзарядки проїде до 700 км. Більш ємна батарея дістанеться і повнопривідної топ-модифікації з двома електродвигунами (218 к.с. спереду і 313 к.с. ззаду), якою обіцяні запас ходу 650 км і розгін до 100 км/год. 8 секунд. Такий седан буде коштувати на 80 тис. юанів (350 тисяч гривень) дешевше за Tesla Model 3 Performance.

При цьому дизайн електрокара BYD Seal , як і раніше, натхненний морською фауною. Наприклад, прорізи в порогах повинні нагадувати акулячі зябра, а декоративні елементи на передніх крилах – хвости китів. Тієї ж «морській естетиці» підпорядкований і салон новинки з двома окремими екранами та усипаною кнопками центральною консоллю. На вибір для моделі Seal запропонують 8 кольорів кузова та чотири інтер’єри. За неофіційною інформацією, вартість базового седана BYD Seal складе менше 220 тис. юанів, або 1 млн гривень, а у продажу на китайському ринку електрокар з’явиться у травні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!