В Україні розробили «бандеромобіль» — що він собою представляє

0
581

Ще на початку війни російські ЗМІ почали активно розповсюджувати фейки про так звані «бандеромобілі» — спеціальні «супермашини», які нібито були передані Україні західними партнерами. У будь-якої адекватної людини така істерія російських ЗМІ нічого крім усмішки не викликала.

В той же час, сам термін «бандеромобіль» дуже швидко прижився в українському медіапросторі і тепер ним характеризують практично будь-який автомобіль, який служить потребам ЗСУ, пише Bigmir . Нещодавно ми вже писали про саморобне баггі, яке збирають на Буковині для передових підрозділів наших військових.

Тепер у авто журналіста Сергія Волощенка з’явилася можливість протестувати цей саморобний автомобіль. Саморобний баггі має назву VOLS і перший такий “бандеромобіль” вже вирушив нашим військовим на передову.

Зараз автор високопрохідного, швидкого і маневреного авто Володимир доробляє ще 5 таких авто. Один автомобіль має собівартість приблизно 5000 доларів. Конструктивно баггі “ділить” основні конструктивні елементи з ВАЗ-2108, ось тільки рама та підвіска у автомобіля повністю унікальні.

Машина має два місця, а також місце для нош, або установки кулемета. Порівняно із закордонними аналогами, український баггі має дуже вагомий плюс — доступність запчастин.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!