Головна Авто Які марки автомобілів визнані найкращими та найгіршими за підсумками 2021 року

Які марки автомобілів визнані найкращими та найгіршими за підсумками 2021 року

0
1180

При складанні цієї добірки експерти видання Consumer Reports звернули увагу на безліч параметрів, таких як надійність, якість та безпеку автомобілів, а також результати краш-тестів та індивідуального досвіду експлуатації багатьох споживачів.

Щоб автовиробник опинився у рейтингу, спеціалістам потрібно було провести перевірку хоча б двох автомобілів. У зв’язку із цим у списку не з’явилися марки Fiat, Maserati, ВАЗ, Fiat, Polestar, RAM.

Найвищі оцінки здобула японська автомобілебудівна компанія Subaru – їй вдалося зібрати 81 бал. На наступних позиціях виявилися марки BMW та Mazda з однаковими результатами у вигляді 78 балів. У п’ятірці провідних автоконцернів є марки Lexus і Honda – вони отримали 77 очок.

1. Про рейтинг

З кожним роком у рейтингу з’являються зміни, оскільки модельний ряд провідних автоконцернів постійно оновлюється, а конкретні недоліки та проблеми в машинах ліквідуються.

В 2022 відбулися зміни на верхніх рядках добірки – там виявилася компанія Subaru, якій вдалося перевершити Mazda і стати кращою. Ще до переліку лідерів увійшов німецький бренд Audi, який зумів здобути неймовірний стрибок популярності та піднятися на п’ять позицій. Acura теж змогла завоювати довіру великої аудиторії, зібрати масу позитивних оцінок та піднятися на 11 позицій порівняно з рейтингами попередніх років.

Проте компанія Tesla виявилася на сім позицій нижче, що пов’язано з деякими складнощами, що стосуються кермового колеса в новинках Model S/Model X.

Бренд Jeep, який мав серйозні проблеми з надійністю пікапа Gladiator, був закріплений на нижніх рядках, що належали раніше марці Alfa Romeo.

Експерти щорічно проводять оновлення рейтингів, середні загальні показники для автомобілів різних марок. Враховуються результати на основі дорожніх тестів, очікуваної надійності та відгуків споживачів про комфорт та зручність експлуатації. Компанії, яким вдалося опинитися на верхніх позиціях, демонструють стабільну продуктивність та надійність.

Цю вибірку можна використовувати при виборі нового транспортного засобу. Але треба пам’ятати, що кожна модель має характерні риси й особливості. Тому покупці повинні досліджувати різні марки, щоб переконатися в їх якості та надійності.

2. Як складається рейтинг найгірших та кращих машин 2021 року

Під час підготовки рейтингів фахівці дотримуються важливих принципів та критеріїв. Загальні показники для різних марок ґрунтуються на чотирьох параметрах: випробування у дорожніх умовах, ступінь надійності, безпека та задоволеність користувачів:

Для отримання оцінки з дорожніх випробувань автомобілі перевіряються більш ніж за 50 «фронтів». Прогнозовані рейтинги ґрунтуються на складностях, що виникають у користувачів;

Рівень задоволеності споживачів. У разі враховуються відгуки справжніх власників конкретних марок авто;

Ступінь безпеки. Має на увазі оцінку результатів різних краш-тестів та випробувань, у ході яких експерти оцінюють, наскільки ефективно системи активної та пасивної безпеки захищають водія та пасажирів від плачевних наслідків під час дорожніх пригод, або як вони працюють для їх запобігання.

Автомобілі, що пройшли рейтинг, також були визнані одними з найкращих у плані екологічної чистоти та безпеки. Вони демонструють найменші показники викидів, тому не мають такого негативного впливу на навколишнє середовище, як марки з останніх рядків добірки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.