Skoda змінить дизайн для нових моделей

0
897

Чеська марка Skoda готує нову мову дизайну, яку застосує вже у майбутніх новинках.

Цієї осені Skoda представить нову мову дизайну для своїх автомобілів – й марка вже анонсувала, що новий зовнішній вигляд має з’явитись на новому електричному кросовері.

На щорічній прес-конференції чеського бренду генеральний директор Skoda Томас Шефер повідомив про важку другу половину 2021 року, оскільки глобальна криза напівпровідників вразила виробництво. Але компанія все ж отримали більші прибутки від продажів у розмірі понад мільярд євро, що значно більше у порівнянні з 756 мільйонами євро в 2020 році.

Шефер повідомив, що Skoda планує подальшу модернізацію свого бренду в 2022 році, і сказав, що в основі цього буде нова мова дизайну, названа «Modern Solid».

«Ви побачите “вау” ефект для наших конкурентів і наших клієнтів», – сказав керівник Skoda.

Новий дизайн

Промова боса чеської марки супроводжувалася слайдом, який показував переважно розмите зображення кросовера, але передня частина автомобіля була залишена у фокусі, показуючи, що у нього є типова для електромобіля решітка радіатора.

Цілком імовірно, що ця модель є концептом, розробленим для попереднього перегляду нової мови дизайну, але за всю свою історію чеська компанія не відступала далеко від своїх шоу-карів, які близько й виглядали як кінцеві серійні моделі.

Британське видання Auto Express спробувала краще візуалізувати автомобіль з тізера та інтерпретувати його елементи. За припущеннями, новинка буде довжиною близько 4,5 метрів – коротшою за поточний електромобіль Skoda Enyaq, але довший за хетчбек VW ID.3.

Під час свого виступу на конференції Шефер повторив, що його команда вже розробила три електромобілі, що менші за Enyaq. Вважається, що принаймні один із них буде бюджетною моделлю на дешевшій платформі MEB Entry та з’явиться не раніше 2025 чи 2026 років.

Тим не менш, автомобіль з тізеру вже запланований на вересень, про що керівник Skoda розповів для Auto Express й підкреслив новий підхід у розробці електрокарів.

«Ми впровадимо це спочатку з електромобілями, — сказав він. – Це буде напрямок. Потім ми можемо перейти на інші транспортні засоби, адже в другій половині десятиліття все одно новинок із ДВЗ [двигунами внутрішнього згоряння] буде не так багато».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!