Компанія Mazda вивела на ринок США новий кросовер Mazda CX-50

0
762

Компанія Mazda почала приймати замовлення на новий кросовер CX-50. Першим ринком, де модель стала доступною, є США. CX-50 виробляється тут на заводі компанії в Хантсвіллі (Алабама), більше того, за межами північноамериканського ринку її продавати не планують.

Як випливає з повідомлення компанії від 22 лютого, CX-50 у стандартній комплектації коштує від 28 025 доларів. Для порівняння: ціни на соплатформенний, але менший за габаритами кросовер CX-5 у Штатах починаються від 27 125 доларів.

CX-50 представили в листопаді минулого року, це перший із п’яти анонсованих у жовтні 2021 року нових кросоверів Mazda , три з яких орієнтовані головним чином на північноамериканський ринок. Машина спирається на загальну платформу з такими моделями, як Mazda3 , Mazda6 , Mazda CX-5 , проте має повністю оригінальний кузов – з яскраво вираженою носовою частиною, великою решіткою радіатора та об’ємними формами кузовних панелей. Використовуване для CX-50 шасі має поперечне компонування двигуна.

CX-50 також відрізняється великим обважуванням по периметру кузова із чорного пластику, а рейлінги на даху розраховані на підвищене навантаження. Крім того, кросовер CX-50 став першою моделлю Mazda , у якої передбачено повноцінний панорамний дах замість маленького люка.

Інтер’єр новинки виконаний у дусі інших сучасних моделей Mazda – зі скороченою кількістю кнопок та широкоформатним екраном медіасистеми. Вузький дисплей мультимедійної системи не домінує на передній панелі, а відсунуто вперед до лобового скла. Центральні повітроводи віддалені один від одного, що створює відчуття деякої порожнечі “на самому видному місці”. Панель приладів із трьома циферблатами — зразок здорового консерватизму.

У стандартній комплектації Mazda CX-50 має атмосферний двигун Skyactiv-G об’ємом 2,5 літра потужністю 190 к.с., 6-ступінчасту АКПП та повний привід. Серед обладнання передбачені аудіосистема з вісьмома динаміками та підтримкою Android Auto та Apple CarPlay , запуск двигуна з кнопки, а також набір електронних асистентів на кшталт моніторингу «сліпих» зон та стеження за розміткою.

З 2,5-літровим турбомотором Skyactiv-G потужністю 260 л. за CX-50 доведеться заплатити мінімум 37 625 доларів.

CX-50 адресований любителям поїздок на природу, тому розширений асортимент позашляхових аксесуарів. Селектор режимів їзди Mazda Intelligent Drive Select (або Mi-Drive) дозволяє вибрати налаштування під різні типи покриттів. Додатково впроваджено буксирувальний режим.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!