Авто

Названо 8 найменших і найдешевших малолітражок у 2022 році

Share

Коли справа доходить до водіння в перевантажених містах, мегаполісах чи просто на історичних вулицях старовинних міст, компактність габаритів є в пріоритеті. Купівля одного з найменших автомобілів у продажі може допомогти вам комфортно почуватися на вулицях із завантаженим транспортом і дозволить вам втиснутися на найвужчі або найскладніші місця для паркування. Видання CarBuyer підібрало найдешевші і найменші автомобілі, які можна придбати сьогодні. Ми в uamotors повідомляємо подробиці.

фото: carbuyer.co.uk

8. smart EQ fortwo

Назва «smart» стала синонімом маленького автомобіля, і легко зрозуміти, чому. Модель спочатку була випущена в 1998 році і в її нинішньому вигляді є лише електрокаром. Маючи 2695 мм від носа до хвоста, EQ ForTwo досить короткий, щоб виконати свій трюк з перпендикулярним паркуванням.

Як випливає з його назви, EQ ForTwo має місця для двох і пристойний багажник. Останній майже такий же великий, як Ford Fiesta, з об’ємом до 340 літрів, якщо завантажити його під дах. Ним чудово їздити містом, а асистент при боковому вітрі запобігає зносу при поривах. Смарт користується усілякими пільгами, як-от вільний проїзд в центри міст чи нульовий податок на затори.

7. Kia Picanto

Невеликий сітікар має фірмову решітку радіатора Кіа «Tiger Nose», що робить його одним з найбільш «серйозних» варіантів у цьому списку. Він також має якісний інтер’єр та добре обладнаний в стандартній комплектації, з Bluetooth, всіма електросклопідйомниками та 14-дюймовими легкосплавними дисками. Водіям, які хочуть залишатися на зв’язку, варто перейти від базової моделі «2» до «3», якаде є краща мультимедіа система. Як і на всі інші Kia в асортименті, Picanto також пропонується з семирічною гарантією.

6. Toyota Aygo

Toyota Aygo багато в чому ідентична до Citroen C1 та Peugeot 108. Ці три автомобілі продаються приблизно за такою ж ціною, як і тріо Volkswagen/SEAT/Skoda далі в списку, але японо-французька команда має трохи менший багажник. Тим не менш, вони чудово виглядають і пропонують опцію відкидного даху, яка створює відчуття кабріолета без витрат і складнощів.

5. Volkswagen Up

Цей Volkswagen технічно ідентичний до SEAT Mii і Skoda Citigo, але всі ці машини або вже зняті з виробництва, або скоро стануть такими – тому варто поспішити купити дешевий сітікар за приємною ціною.

Всередині крихітного Фольксввагена є місце для чотирьох, а багажник набагато більший, ніж можна було б очікувати в такому автомобілі. Потужність надходить від 1,0-літрового бензинового двигуна, а також є повністю електрична версія під назвою e-up!, яка може проїхати близько 250 км на «одній зарядці». Для міста, звісно, електрична модифікація є більш розумною покупкою.

4. FIAT 500

Небагато авто пропонують ретро-шарм, який випливає з ФІАТ 500. Всередині він напрочуд місткий, місця достатньо для 4-х дорослих. Багажник не надто дивовижний, але його 185 літрів збільшуються до 550 літрів, коли ви складаєте задні сидіння. З колесами, виштовхнутими прямо в кути автомобіля, і відмінною видимістю, 500 легко паркувати. А режим «сіті» робить рульове управління надзвичайно легким, тому пересуватися в тісних місцях не складе труднощів.

Покупці можуть вибрати звичайний 500 або повністю електрокар, який насправді є повністю іншим автомобілем нового покоління.

3. Hyundai i10

Найменший автомобіль в асортименті Hyundai всередині і зовні останній ще більш стильний і виконаний на дуже навіть високому рівні, незважаючи на низьку ціну. Тут також достатньо місця для п’яти осіб, плюс є 252 літри багажника. Він як і раніше використовує ті ж 1,0 або 1,2-літрові двигуни, обидва з яких добре працюють у місті, причому останній пропонує хоча би якусь тягу на трасі.

i10 може бути одним із найменших автомобілів, які ви можете придбати, але він має більше технологій та внутрішнього простору, ніж будь-коли раніше. Поєднайте ці якості з покращеною динамікою водіння та п’ятирічною гарантією Hyundai, і ви отримаєте автомобіль, який заслуговує уваги.

2. FIAT Panda

Зараз, у своєму четвертому десятилітті, Panda залишається одним з найпопулярніших малих автомобілів на ринку. Неважко зрозуміти, чому – невеликий розміри і легке кермо Panda роблять його веселим у керуванні та легким в пересуванні у великих містах.

Є вибір бензинових “mild hybrid” двигунів, а також між виконанням з переднім приводом і всюдихідним варіантом Panda 4×4 Cross. Всі вони пропонують респектабельну економічність, витрачаючи 4 л/100 км. Він також практичний як для малого автомобіля, з великою кількістю простору для сидіння та безліччю відсіків для речей, розкиданих навколо салону. Задні сидіння також зсуваються вперед і назад, що дозволяє збільшити об’єм багажника до 260 літрів.

1. Suzuki Ignis

Suzuki Ignis пропонує щось інше від інших автомобілів у цьому списку, і це – стиль кросовера. Хоча це все одно сітікар, Ignis отримує переваги від вищого кліренсу, високої, квадратної кабіни та навіть можливості повного приводу (як і ФІАТ Панда). Тобто він може впоратися з чимось більшим, ніж перевантажені вулиці міста.

Завдяки своїй коробочній формі Ignis може легко перевозити чотирьох дорослих пасажирів та їх багаж. Отже, якщо маленький кросовер, як Nissan Juke, не зовсім входить у ваш бюджет, то Ignis — найкраща і набагато дешевша альтернатива.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Волошин Михайло

Опублікував
Волошин Михайло
Tags: ТОП

Останні записи

Honda готова до чергового рестайлінгу конкурента Hyundai Solaris

Лінійка Honda на ринках, що розвиваються, включає в себе не тільки добре відомі седани Civic…

09.05.2024

CAR Magazine вибрав найкращий електричний спортивний автомобіль

Hyundai IONIQ 5 N продовжує дивувати автомобільний світ своїми досягненнями, ставши найкращим електричним спортивним автомобілем…

09.05.2024

Новий гіперкар Bugatti отримає метровий мотор потужністю 1000 кінських сил

Новий гіперкар Bugatti отримає двигун метрового класу потужністю 1000 к.с. У 2024 році вперше в…

09.05.2024

Kia придумала нову назву для кросовера дешевше за 500 тисяч гривень

Південнокорейський автовиробник розробляє новий субкомпактний кросовер, який стане найдоступнішим позашляховиком у своїй лінійці. Автомобіль вже…

09.05.2024

Lamborghini зніме з виробництва суперкросовери Urus Performante та Urus S

Lamborghini виводить з виробництва суперкросовери Urus Performante та Urus S. Через чотири роки після першої…

09.05.2024

Lexus ES натякає на майбутнє електромобілів із ES350e та ES500e

Наприкінці 2021 року було представлено повністю електричний Lexus ES, що нагадує оновлену версію існуючої моделі.…

09.05.2024