8 місць та пробіг 1000 км: показали унікальний електромобіль Fresco XL

0
994

Якщо вам доводилося чути назву Fresco, норвезького стартапу з виробництва електромобілів, названого на честь соціального та футуристичного інженера Джека Фреско , ймовірно, це було 2019 року. Потім компанія показала дизайн седана під назвою Fresco Reverie. І ось після довгої перерви ентузіасти готують новий проект, що кардинально відрізняється від інших.

Названий Fresco XL, новий електромобіль є незвичайним типом транспортного засобу, суміш кросовера і мінівена. За словами його творців, автомобіль зможе проїхати на одному заряді 1000 кілометрів, але вони не говорять про ємність акумуляторів.

І хоча незрозуміло, скільки кіловат-годин буде акумуляторна батарея, у Fresco кажуть, що це буде конструктивний компонент електромобіля. І його можна використовувати для подачі електрики у домашню мережу через систему V2L. Привід буде з двома електродвигунами по одному на кожну вісь, а машина розрахована на використання в суворих умовах.

Досі не ясно, як виглядає машина зсередини, оскільки представлені тривимірні зображення показують його лише зовні. Все, що відомо, це те, що сидіння можна зняти, щоб автомобіль можна було використовувати як кемпер.

І хоча представлені зображення виконані у тривимірній комп’ютерній програмі, норвезький стартап впевнено приймає депозити у розмірі 1000 євро за попередні замовлення та встановив очікувану остаточну ціну електромобіля рівно 100 000 євро. Досить сміливо, враховуючи той факт, що в наявності авто немає, а штат компанії зараз налічує всього 6 осіб.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!