Представлено ​​Toyota Sequoia нового покоління – фото

0
224

Компанія Toyota Motor представила нове, третє покоління рамного позашляховика Sequoia. Колишня генерація моделі простояла на конвеєрі майже 15 років: з 2007 року.

Як і раніше, Toyota Sequoia побудована на основі актуальної моделі Toyota Tundra, тепер це пікап третьої генерації з рамною платформою зі зварними лонжеронами коробчастого перерізу, відштамповані з високоміцної сталі. Шасі одержало назву Toyota F1 (TNGA-F) , ця модифікація також використовується на позашляховику Land Cruiser 300. Тобто, Tundra та TLC300 мають багато спільних рис, але не ідентичні.

До середньої стійки даху кузов позашляховика Sequoia теж уніфікований з пікапом Tundra : використовуються однакові двері, передні крила, капот і фари, але для новинки розроблено власний дизайн бампера та решітки з великим шестикутним малюнком та хромованою обробкою. Задні стійки кузова машини нахилені вперед, завдяки чому з’явився динамічний силует.

Від Toyota Tundra взяли і мотор, але тільки в одному виконанні: у вигляді гібридної системи i-Force , де 3,5-літровому бензиновому двигуну V6 з подвійним турбонаддувом асистує електроагрегат, сукупна продуктивність установки – 443 к.с., момент, що крутить, – 790 Нм. Коробка передач у новинки – це 10-ступінчаста АКПП, привід – задній або повний.

Максимальна маса причепа, який буксирується, збільшилася щодо попередника на 22%, до 4082 кг. Це дає можливість чіпляти до машини трейлер з житловим модулем або платформу з моторним човном. Щодо вантажу безпосередньо в багажному відсіку, то для вирівнювання кузова машини передбачається задня пневматична підвіска під назвою Load-Leveling Rear Height Control Air Suspension . Головною відмінністю від пікапа усередині став третій ряд крісел з можливістю регулювання в поздовжньому напрямку на 152 мм.

Вже в базову комплектацію включені 14-дюймовий сенсорний екран медіасистеми (у Тундри за таку вимагають доплату), підігрів та вентиляція передніх сидінь, підігрів керма та електропривод складання крісел третього ряду. Усього передбачено п’ять комплектацій: SR5, Limited, Platinum, TRD Pro та Capstone . Для SR5 та Limited можна замовити пакет TRD Off-Road , до якого включені амортизатори та пружини Bilstein , налаштовані для бездоріжжя. Виконання TRD Pro з підвіскою від Fox більше адаптовано для асфальту. Як опція передбачена аудіосистема JBL з 14 динаміками, панорамний дах, проекційний дисплей та бездротова зарядка для смартфонів.

Випускатимуть позашляховик на заводі Toyota Motor Manufacturing у Техасі. Цільовий ринок для моделі колишній – США та Канада. Sequoia дістанеться американських дилерів марки влітку 2022 року. Ціни поки що не оголошені.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!