Ford Mondeo отримає п’яте покоління – деталі

Культовий седан Ford Mondeo повернеться на ринок та отримає нове п’яте покоління.

0
753

Минулого року Ford оголосив про завершення продажів моделі Mondeo для європейському ринку після 30 років виробництва. При цьому, американський аналог моделі під назвою Fusion спіткала аналогічна доля ще за рік до цього.

Однак у Китаї ім’я Mondeo залишається точно, оскільки підрозділ компанії підтвердив, що в найближчі дні буде представлено абсолютно нове покоління седана.

Минулого року вже з’являлись шпигунські фото моделі, а також спорідненої моделі Lincoln Zephyr, яка виглядатиме майже ідентично до «Мондео».

Ford Mondeo для Китаю

Очікується, що майбутня модель використовуватиме платформу C2, яка була створена в 2018 році. Наразі вона застосовується до таких ключових продуктах, як Bronco Sport, Escape, Focus, Maverick і Lincoln Corsair.

Новинка може використовувати 2,0-літровий чотирициліндровий бензиновий двигун Ford EcoBoost з турбонаддувом і потужністю 238 кінських сил. Передній привід та 8-ступеневий «автомат» забезпечать гарний розгін до сотні, а «максималка» може становити 225 км/год.

Майбутній Mondeo доповнить повністю електричний кросовер Ford Evos, який був представлений для цього ж регіону минулого року.

Таким чином, Mondeo може успадкувати гігантський 27-дюймовий широкоекранний дисплей, яскраві акценти на центральній консолі та багатофункціональне кермо, а також інші сучасні оздоблення салону.

Враховуючи, що планів поширювати Evos на інші ринки немає, Mondeo також залишиться ексклюзивним для китайського ринку протягом всієї генерації. Модель стане на конвеєр спільного підприємства Ford Motor та Changan.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!