Назвали найпопулярніші електромобілі у європейських країнах

Експерти перерахували п'ять переваг кросовера Renault Duster.

0
84

Нещодавно стало відомо, що в листопаді були рекордними продажі електрокарів у 27 країнах Європи. Як виявилося, найпопулярнішими моделями стали Dacia Spring, Skoda Enyaq та Tesla Model Y.

Tesla Model 3 займає першу позицію з 10856 продажами, або 8,2% від загальної кількості. У листопаді 2020 року її показник становив 6% або 4954 одиниці. Tesla Model 3 є лідером з продажу у Великій Британії, Швейцарії та Іспанії, а Model Y у Бельгії, Норвегії, Португалії та Швеції.

Dacia Spring добре продається у Франції, де вона випереджає Renault Zoe, а також у Румунії, Угорщині та Литві.

А ось Skoda Enyaq продовжує продаватися краще ніж Volkswagen ID.4. Це найпопулярніший електромобіль у Чеській Республіці, Нідерландах, Словаччині та Естонії, а ID.4 посідає перше місце у Данії та Словенії. Інша повністю електрична модель Volkswagen ID.3 є головним вибором покупців в Ірландії.

Минулого місяця в Європі було зареєстровано майже 132 600 повністю електричних транспортних засобів (без гібридів, що підключаються), що становить 15,5% від загальної кількості.

Найбільшою кількістю проданих електрокарів може похвалитися Норвегія. Тут майже 75% загального обсягу продажів займають екологічні авто. Також відзначається значне зростання продажів у Нідерландах та Швеції – понад 25%, а наприкінці списку – Чехія та Кіпр.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!