Авто

В Китаї представили електромобіль із запасом ходу понад 1 тис. кілометрів

Share

У вигляді нового Nio ET5 використовуються напрацювання дизайну “старшого” електрокара ET7 , весь кузов якого був створений для досягнення максимальної аеродинамічної ефективності. Новинка отримала висувні дверні ручки, повітрозабірники в передньому бампері, а також ряд інших особливостей, які дозволяють знизити коефіцієнт лобового опору до 0,24.

Вивчаючи інтер’єр новинки, можна помітити, що в салоні практично немає фізичних кнопок. Замість аналогових перемикачів використовується цифрова панель приладів з 10,5-дюймовим екраном і мультимедійний комплекс з сенсорним дисплеєм на 12,8 дюйма. У списку опцій вказані спортивні крісла з підігрівом, вентиляцією та масажем, світлодіодне «настроювальне» підсвічування з вибором з 256 кольорів, а також акустичний комплекс Dolby Atmos 7.1.4 та фірмовий автопілот Aquila , який використовує у своїй роботі 33 різні датчики.

Повнопривідний електрокар поставляється з двома електромоторами 150-сильним на передній осі та 210-сильним на задній. Сумарна потужність силової установки складає 480 л. і 700 Нм моменту, що крутить, а з місця до 100 км/год новинка прискорюється за 4,3 секунди. Як елемент живлення виступають акумуляторні батареї на 75, 100 або 150 кВт * год, які дозволяють проїхати без підзарядки 550, 700 та 1000 кілометрів відповідно.

Перші товарні екземпляри Nio ET5 надійдуть до китайських дилерів марки у вересні 2022 року. Якщо купувати автомобіль з попередньо встановленою батареєю, то він обійдеться мінімум у 328 000 юанів, що становить близько 3,8 млн рублів, а якщо використовувати орендну батарею, то цінник опускається до 258 000 юанів (близько 1 млн гривень). Дещо пізніше електрокар почне продаватися в Норвегії, Німеччині, Нідерландах, Швеції та Данії.

Більше фото авто:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Nio

Останні записи

Оновлений Geely Atlas відкрився на шпигунських знімках

Оновлений Geely Atlas сфотографували без камуфляжу. Кросовер Atlas, відомий у Китаї як Boyue L, змінив…

03.05.2024

BMW прогнозує спад продажу дизельних автомобілів

У BMW вважають, що продажі дизельних автомобілів продовжуватимуть падати. Це пов'язано з тим, що правила…

03.05.2024

Українські поліцейські отримали новенькі кросовери Mazda (Фото)

Уряд Франції виявив підтримку українській поліції, передавши силовому відомству 13 нових автомобілів марки Mazda. Цей…

03.05.2024

Єврокомісія вимагає більше даних від китайських автовиробників

Європейська комісія попередила трьох китайських виробників електромобілів про те, що вони надали недостатньо інформації щодо…

03.05.2024

Як водіям у “Дії“ отримати копії документів

За допомогою функції «шеринг» ви можете надіслати в необхідні установи не тільки копії своїх документів,…

03.05.2024

З 4 травня учбові транспортні засоби позначатимуть по-новому

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Кабмін опублікував нові зміни до Правил дорожнього руху, які внесені постановою від…

03.05.2024