Кросовер Hyundai Tucson отримав нульовий рейтинг у тесті безпеки NCAP

0
145

Американська асоціація Latin NCAP перевірила безпеку кросовера Hyundai Tucson, провівши серію краш-тестів. Результати виявилися невтішними: автомобіль отримав нуль зірок із п’яти можливих. Йдеться про кросовер попереднього, четвертого покоління (TL): на ринку Латинської Америки досі представлена ​​дана машина.

Нагадаємо, протокол асоціації Latin NCAP має на увазі 3 види випробувань пасивної безпеки: фронтальний удар на швидкості 64 км/год з перекриттям 40%, бічний удар візком, який імітує інший легковий автомобіль (швидкість — 50 км/год, ширина деформованого модуля — 1500 мм) , а також бічний удар про стовп на швидкості, що дорівнює 29 км/год.

За результатами краш-тесту, Hyundai Tucson для ринку Латинської Америки виявився вкрай небезпечним: так, за фронтальними та бічними ударами автомобілю не вдалося заробити жодної зірки. Найнижчу оцінку він отримав за захист пасажирів-дітей. Причиною провалу кросовера є його здешевлення цього регіону. У базовому оснащенні моделі Hyundai Tucson є 2 передні подушки безпеки, а також відсутня система електронної стабілізації. Про жодні інтелектуальні електронні помічники не йдеться.

Загалом, кросовер Tucson отримав непогані оцінки захисту дорослих при лобовому та боковому ударах, а також за захист від хлистових травм. Але відсутність бічних подушок безпеки не дозволило машині отримати більш високі оцінки.

В результаті безпеку передніх пасажирів оцінили на 51%, безпеку пішоходів — на 50%. За роботу систем кросовер отримав 7%, а за безпеку дітей-пасажирів лише 4%.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!