Названо найголовнішу проблему електромобілів. І це – не запас ходу

0
6080

Британці досліджували, з якими проблемами найчастіше звертаються за допомогою власники електромобілів

Невеликий запас ходу не є головною проблемою електромобілів. Про це свідчить дослідження LV=Britannia Rescue, британської компанії, яка надає екстрену допомогу водіям у дорозі.

Згідно зі статисткою, яку зібрали британці, лише 11% викликів стосуються розрядженої батареї.

Головною проблемою власників електромобілів експерти назвали проблеми із колесами. Понад третину викликів від водіїв, що пробили колеса.

За статистикою, електромобілі мають проблеми з шинами вдвічі частіше, ніж бензинові автомобілі. Це пов’язано з тим, що електричні моделі через батарею значно важчі за автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння. Тому і навантаження на колеса у них більше.

«Зазвичай люди хвилюються про запас ходу, коли йдеться про «зелені» автомобілі. Але наші дані показують, що це складна проблема серед власників електромобілів. Як правило, електромобілі не мають тих проблем, що бензинові або дизельні автомобілі. Але якщо у вас виникнуть проблеми, то, швидше за все, вони стосуватимуться коліс», – сказав Генрі Топхем, керуючий директор LV=Britannia Rescue.

Електричні автомобілі приблизно на 50% важчі за бензинові або дизельні. Тому електромобілі найчастіше стикаються з проблемами не тільки коліс, а також підвіски.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!