Categories: Авто

Культові автомобілі, до яких небайдужі бандити і гангстери – добірка

Share

Деякі автомобілі свого часу стали справжньою легендою в кримінальних колах.

На чому воліли їздили “братки” різних країн від часів Великої депресії в США і до “лихих 90-х” на пострадянському просторі, зібрали на порталі Novate.

Ford Model A

Автор: Novate
Ford Model A

Всього за 4 роки виробництва – з 1927 до 1931 року – виготовили 5 млн таких машин. На такому автомобілі грабував банки Джон Діллінджер. За легендою, він навіть написав лист подяки Генрі Форду. Подякував, що технічні характеристики Model A дозволяють йому завжди успішно тікати від поліції.

Cadillac V8 Town Sedan

Автор: Novate
Cadillac V8 Town Sedan

Cadillac V8 Town Sedan – улюблена машина ганстера з Чикаго Аль Капоне. Його особистий автомобіль був трохи “поліпшений” – мав у дверцятах бійниці для стрільби, в салоні була рація, налаштована на поліцейську частоту, а кузов був броньованим. Зараз машина знаходиться в приватній колекції.

Renault 4

Автор: Novate
Renault 4

Renault 4 – улюблене авто колумбійських злочинців. Саме на ньому починав возити наркотики колумбійський наркобарон Пабло Ескобар. В його особняку, в гаражі поряд з величезною кількістю дорогих машин, стояв його старенький Renault 4.

Jaguar MkX

Автор: Novate
Jaguar MkX

Jaguar MkX – машина представників британського криміналітету. У повоєнні роки лондонські рекетири Ронні і Реджі Крей роз’їжджали переважно на машинах Jaguar. Лімузин став одним з найширших в історії марки.

Chevrolet Impala

Автор: Novate
Chevrolet Impala

Особливою популярністю Chevrolet Impala досі користується у темношкірих і латиноамериканських гангстерів. Авто люблять переробляти і тюнінгувати. Однак головною особливістю бандитського тюнінгу Chevrolet Impala була перероблена підвіска, яка дозволяє машині “стрибати”.

ВАЗ-2109

Автор: Novate
ВАЗ-2109

У Радянському Союзі криміналітет здебільшого не користувався якимись особливими авто, а їздив на тому, що було. Втім, особливе місце займає легендарна “девятка”. Її тюнінгували та пересувались по району.

BMW 5-Series

Автор: Novate
BMW 5-Series

З початку 1990-х “беха” стала культовим автомобілем криміналу тривожних “лихих 90-х”. Друге дихання BMW в Україні отримало 2013 року, коли старі європейські авто почали ввозити в країну на іноземній реєстрації.

Mercedes-Benz S-Class

Автор: Novate
Mercedes-Benz S-Class

Mercedes-Benz S-Class був справжньою мрією будь-якого бандита. Дорогий, розкішний, з відмінними характеристиками. Саме завдяки цій моделі в розмовній мові з’явився вираз “шестисотий Мерс”. Він став героєм низки анекдотів.

Jeep Grand Cherokee

Автор: Novate
Jeep Grand Cherokee

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У “лихі 90-ті” Шуфрич ганяв на культовому джипі Grand Cherokee

Інший автомобіль, мрія “братків” всіх країн в 1990-х. Просторий салон, коробка-автомат, відмінна керованість і прохідність по бездоріжжю.

Cadillac Escalade

Автор: Novate
Cadillac Escalade

Cadillac Escalade ще одне “бандитське” авто в етнічних бандах США. Таку машину вибирали здебільшого ті, хто вийшов із забезпечених сімей або вже домігся високого статусу. Крім того, Escalade люблять представники відомої “Коза Ностра”.

Mercedes-Benz GL

Автор: dzhips.com
 
Mercedes-Benz GL

Легендарний “кубик” мрія сучасних хуліганів та бандитів. Чорне авто отримало другу популярність після виходу російського серіалу “Фізрук”. Там головний герой їздить на такому. Ще один популярний позашляховик – Range Rover.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024

Tesla Model Y залишається найпопулярнішою моделлю американської марки

Tesla Cybertruck став одним із найбільш значних запусків в автомобільній індустрії США минулого року, не…

02.05.2024