Компанія Mazda представить гібридний хетчбек Mazda 2 на європейському ринку

0
207

Компанія Mazda готується до дебюту Mazda 2 на європейському ринку. Зовні автомобіль повністю повторюватиме Toyota Yaris Hybrid.

Така зовнішня схожість не випадкова. Toyota та Mazda співпрацюють з 2015 року. Раніше моделі Yaris для північноамериканського ринку були перелікованою версією Mazda 2. Зараз для більшого успіху на європейському ринку концерн Mazda наважився використати партнерські ресурси. Крім того, складання моделі Mazda2 буде проводитися на заводі у Валансьєнні, де Toyota Yaris проводиться вже близько 20 років.

Новий хетчбек Mazda 2 буде лише у гібридному виконанні. Як ДВЗ буде встановлений трициліндровий двигун об’ємом 1,5-літра потужністю 92 л.с. і 120 Нм моменту, що крутить. Потужність електромотора складе 80 л. та 141 Нм. Автомобіль обладнаний зв’язкою варіатора та переднього моноприводу. Загальна потужність гібридної силової установки – 116 к.с., що дозволяє розігнати автомобіль з місця до 100 км/год за 9,7 сек. Витрати на 100 кілометрів у змішаному режимі близько 3,8 літра.

У Європі гібридний хетчбек Mazda2 очікується лише навесні 2022 року. Точна ціна новинки поки не відома, але можна припустити, що мінімальна вартість буде близько 20 тисяч євро. Це аналогічно ціні гібридного Yaris в базовій комплектації.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!