Вибрано ТОП-10 субкомпактних кросоверів

0
1592

В Україні, як і в інших європейських країнах, та і цілому світі, доля кросоверів у продажах нових автомобілів виросла до небачених досі відсотків. Ними захопилося населення різних верств, віку, статі та національностей. Вхідним квитком у клуб власників SUV є кросовери малого класу або субкомпактні кросовери. Це найменші та найдоступніші автомобілі («джипи»), які часто взагалі є передньопривідними і технічно майже не відрізняються від хетчбеків. Проте є і винятки, про них згодом.

Ми у uamotors.com.ua визначили, які моделі заслуговують на увагу, а які виявились не дуже вдалими проектами, і готові посвятити усіх охочих у короткий екскурс десяткою най-найкращих представників у цьому класі. Отож, топ-10 субкомпактних кросоверів у 2021 році:

1. Nissan Juke

Джук був надзвичайно популярним, незважаючи на жорстку їзду і дуже тісні задні сидіння. Нове покоління значно покращилося в обох областях, і має один з найпродуманіших інтер’єрів серед усіх кросоверів в цьому класі. 1,0-літровий бензиновий двигун потужністю 115 кінських сил достатньо тяговитий для більшості ситуацій, а комплектація N-Connecta отримує клімат-контроль, додаткове шкіряне оздоблення і запуск мотора без ключа, на додачу до і так широкого оснащення.

2. Ford Puma

Завдяки неперевершеній у класі керованості та швидкому темпераменту, Пума викличе посмішку на вашому обличчі швидше, ніж будь-який конкурент. Але це також автомобіль, який ви можете купити з значною долею раціональності, завдяки низьким викидам CO2, відмінній реальній економії палива та хорошій надійності.

3. Volkswagen T-Cross

T-Кросс – це саме те, чого шукають багато покупців маленьких позашляховиків. На ньому зручно та легко маневрувати, не відчуваючи себе баржою. Він дуже місткий для свого розміру, але досить маленький, щоб ним легко керувати в місті. І він конкурентоспроможний за поточними витратами, незалежно від того, чи є ви водієм службового автомобіля чи приватним покупцем.

4. Mazda CX-3

Мазда СХ-3 заробила репутацію кросовера з прекрасно налаштованим шасі, подібно до Форд Пума. У рух машину приводять мало не бездоганні атмосферні бензинові двигуни з рекордною надійністю, а також 1.5-літровий дизель на 105 к.с. Салон дарує ясне відчуття високої якості, характерно для автомобілів Мазда. Також для СХ-3 доступний повний привід, що ще більше виділяє її з-поміж однокласників.

5. Peugeot 2008

Пежо 2008 не тільки виглядає належним чином (як всередині, так і зовні), він добре обладнаний і має ряд потужних, ефективних бензинових двигунів. 1.2 бенз. на 130 к.с. – особливо хороший і вже достатньо динамічний, щоб потужніша версія на 155 к.с. не мала істотного сенсу. Шкода тільки, що всі 2008-і дорожчі за більшість своїх основних конкурентів.

6. Renault Captur

Каптурчик, можливо, не виділяється азартністю в керуванні, зате є шалено комфортним та збалансованим автомобілем. Французька машина традиційно має чудову плавність ходу, а також Рено може запропонувати конкурентно здатну ціну та хороший набір систем безпеки. А ще, певна річ, красивий дизайн і якісно оздоблений салон.

7. Audi SQ2

Q2 це мало не єдиний субкомпактний SUV зі значком бренду преміум-класу (ще є МІНІ Кантрімен). Управління акуратне і точне, а якість салону справді вразить вас. Він також має одну з найкращих мультимедіа систем – ліпшу, ніж у дорожчих кросоверів. Проте особливо цінна топ-версія SQ2 – з 2.0-літровим турбомотором на 300 к.с. і повним приводом. От тільки ціна будь-якої Q2 відштовхує її на кінець топ-лісту.

8. Jeep Renegade Trailhawk

Якщо Ауді SQ2 пропонує ультимативну спортивність, Рено – комфортабельність, то Джип є відчайдушним всюдиходом (за мірками класу, звісно). Мова іде за комплектацію Трейлхок, яка стандартно оснащена додатковим режимом Rock у системі повного приводу Active Drive Low, має збільшений до 21 см кліренс та інші бампери, задля кращих кутів виїзду/з’їду. Зрозуміло, що привід у такого Джипа – повний. Мотор: ФІАТівський 1.3 бенз. (180 к.с.).

9. Suzuki Vitara

Сузукі Вітара відповідає за роль «скромняги» у нашому списку. Тим не менше, він тут, в десятці найпривабливіших гравців сегменту. Чому? Вітара у багатьох розуміннях класичніший за своїх конкурентів, він пропонує більш просте оснащення в обмін на майже вічну справність. Інші переваги включають можливість повного приводу, при чому, як в купі з автоматичною, так і механічною коробкою передач.

10. Volkswagen T-Roc Cabroilet

Фольксваген Т-Рок в кузові кабріолет посів останнє місце тільки з єдиної причини: цей автомобіль підійде не усім. Специфічний товар, як говорять, на любителя. А я би сказав: на гурмана! Абсолютно унікальний продукт на ринку і явище в автоіндустрії, кросовер-кабріолет. Хочете із шиком під’їхати під кафе чи провести відпочинок літом яскраво? Це ваш вибір у світі субкомпактних кросоверів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!