Categories: Авто

Продемонстрували, яким буде найдешевше авто України (Відео)

Share

Bajaj Qute – диво індійського автопрому, яке вже охрестили «найдешевшим автомобілем в світі». Правда, назвати його «автомобілем» можна лише умовно. Насправді перед нами чотириколісний, чотиримісний мотоцикл з кабіною і «автомобільним» кермом.

Подібний транспорт ще називають квадріцікли (так, саме через «і» у другому складі). Щоб простіше було уявити, що таке Bajaj Qute, можна згадати радянські мотоколяски, які в народі називали «Інвалідка». Ці транспортні засоби є «однокласниками».

Саме тому «Кьют» лише умовно очолює список найдешевших автомобілів в Україні.

При цьому «Кьют» вельми місткий – для такого малюка виробник передбачив чотири посадкових місця: по два спереду і ззаду. Правда, вчотирьох сюди можна влізти за умови, що пасажири мають середню вагу не більше 75 кілограмів на «брата», так як вантажопідйомність «авто» – 300 кілограмів.

Багажник, як неважко здогадатися, в Qute вельми скромний – менше двохсот літрів. Розташований він у незвичному місці. Так як мотор знаходиться ззаду, то багажне відділення розмістили спереду під капотом. Прямо як на Tesla Model S. Трохи місця для багажу – близько 40 літрів – є і за заднім рядом сидінь.

Перше, що кидається в очі, – бічні вікна. Вони не мають стекол. Замість них – поліетиленові шторки. Щоб відкрити вікно, потрібно розстебнути блискавки з боків і згорнути шторки в рулон. Або взагалі їх відстебнути.

Подібне рішення означає, що:

у вас буде погана оглядовість з боків, так як клейонка гірше пропускає світло, ніж скло;
ви не зможете оперативно відкрити або закрити вікно, для цього доведеться зупинятися;
«автомобіль» зможуть запросто розкрити злодії, прорізавши клейонку ножем.
Втім, Bajaj Qute не допомогли б навіть скляні вікна – мотоколяска не має зовнішніх замків на дверях. Вони замикаються тільки зсередини. Тобто, при будь-якому розкладі залишати такий транспорт у дворі на ніч вельми ризиковано. Залишається тільки сподіватися, що для України «Кьют» обладнають нормальними вікнами, дверними замками, а також піччю, розрахованою на українські зими. Також в індійській машинці ви не знайдете шумоізоляції. Часто-густо тут голий метал. Ні про які системи безпеки теж не йдеться. Тому при серйозній аварії шанси вижити мінімальні, про що свідчать краш-тести Qute, проведені Euro NCAP. Коляска отримала одну зірку з п’яти можливих.

У комплект обладнання Bajaj Qute входять:

спідометр;
ремені безпеки;
магнітола з USB;
запасне колесо;
ремкомплект;
прикурювач.

 

 

Виробник обіцяє, що в середньому Qute буде споживати близько 2,7 літра бензину на 100 кілометрів. Але не думайте, що ви зможете далеко виїхати на одній заправці. Обсяг бака – 8 літрів. Так що, заправлятися потрібно через кожні 300 кілометрів. Хоча, в будь-якому випадку, формально індійський новачок повинен буде очолити рейтинг найекономічніших автомобілів, які можна купити в Україні. Та й з урахуванням максимальної швидкості в 70 кілометрів на годину, навряд чи, ви захочете покидати межі міста.

Паливо бензин
Обсяг двигуна, л. 0,217
Потужність, к.с. 13,3
Крутний момент, Нм 19,6
Витрата палива, л/100 км 2,7
Максимальна швидкість, км / г 70 км / г
Обсяг багажника, л. 191

Скільки буде коштувати Bajaj Qute в Україні – поки невідомо. Офіційно продажі «автомобіля» ще не стартували. В Індії за такий транспорт просять близько $ 3 000. Швидше за все, в нашій країні «Кьют» буде коштувати трохи дорожче, але не дорожче $ 4 000.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Leave a Comment

View Comments

  • Машина киндер сюрприз. Зачем такое импортировать ? Смех.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

З 1 травня водіям заборонено вимикати фари

Водії відіграють важливу роль у забезпеченні безпеки дорожнього руху, беручи на себе відповідальність за власну…

28.04.2024

Експерти виявили екологічну небезпеку від електричних автомобілів

За словами експерта, незважаючи на те, що електромобілі не виробляють викиди при експлуатації, процес їх…

28.04.2024

Аналітики: продажі електрокарів зростуть у 2024 році

Цього року очікується, що глобальний продаж електромобілів досягнуть 17 мільйонів одиниць, про це заявили в…

28.04.2024

Названі найбезпечніші марки авто у світі

Виробники авто постійно вдосконалюють технології, щоб зробити керування максимально безпечним. Зовнішній вигляд, ціна та комфорт…

28.04.2024

Bentley анонсувала новий лімітований спорткар

Влітку 2022 року, за дебютом відкритого спорткара Bentley Mulliner Bacalar, який відродив традицію виробництва ексклюзивних…

28.04.2024

У нового кросовера Kia Sorento 2024 виявлено небезпечні проблеми

У двох Kia Sorentos 2024 року випуску під час дилерського огляду було виявлено несправність гідропідсилювача…

28.04.2024