Названо 5 найкращих уживаних автомобілів для великої родини (ФОТО)

0
387

1. Toyota Venza

Перше місце дістається Toyota Venza. Це зручна містка іномарка, головна якість якої – надійність. Їй знаходять місце як серед кросоверів, так і між мінівенами: у машину можуть сісти 7 людей.

Елегантна потужна іномарка з’явилася на нашому ринку в 2012 р. За основу взяли платформу Camry, що зближує їх технічні особливості.

Усередині пасажирам забезпечено максимальний комфорт. Тут мультифункціональне кермо, світловий датчик, автодрайв, інтер’єр у шкірі. Задні датчики дають змогу зручно припаркуватися. Обігрівається переднє вікно, дзеркала та місця попереду. Приводний люк та панорама. Просто великий багажник об’ємом 975 л закривається шторою.

Основний двигун із чотирма циліндрами на 2,7 л і 182 л.с. У сильнішого V6 – 268 коней.

Підвіска з амортизаційними стійками, кліренс – 205 мм. Легке управління робить машину придатною для виїзду на трасу та для міських умов.

Засоби захисту: зібраний комплект подушок. Передбачено гальмівне антиблокування, протибуксувальна система, EBD.

Прекрасно впорається з участю сімейного транспорту. Творці передбачили фіксатори для крісел дітей, які підводяться до голови підголівники. Обмежується сила та натяг ременів. Машина чудово здала тести IIHS.

Позитивні якості: вражаюча зовнішність і розмір, безпека, місткість, комфорт і хороші ходові характеристики.

Недоліки: слабкий мотор, недостатній задній огляд доведеться думати про захист ЛКП.

Ціна: від 60 тисяч доларів за новенький мінівен. За старі уживані моделі просять значно менше.

2. SsangYong Korando Turismo (Stavic)

Оновлений у 2018 р. екстер’єр з новими фарами на світлодіодах, бампером та радіаторними гратами, крилами спереду та не таким виразним покриттям капота здається експертам більш симпатичним.

Колишніми залишилися простір та місткість. Більшість моделей авто має по 5 або 7 сидінь. Двоє людей можуть розміститися спереду, троє займуть задні місця. Є ще два місця біля багажника.

Іномарку дізнаються кузовом. Запам’ятовуються його довжина та ширина. Двигуни: дволітровий, на 2,2 л, від 155 до 178 кінських сил.

Безпека: цьому пункту автори приділили багато уваги. Ось неповний список: не дає перекинутися ESP, ABS – система антиблокування, 3-точкові ремені, подушки збоку і попереду.

Позитивні якості: захищеність, місткість, прохідність, комфорт.

Недоліки: важко придбати в Україні.

Ціна: від 12 тисяч доларів за вживаний мінівен.

3. Mercedes-Benz V-class

Компанія прямо повідомляє про призначення машини: вона зроблена задоволення потреб багатодітних сімей. Є окрема версія подорожей Marco Polo. Не автомобіль, а будиночок на колесах із зручностями – те, що потрібно, щоб вирушити у довгу подорож.

Росіяни можуть вибирати серед багатьох версій V-Class. Бензин або дизельне паливо, потужність двигуна від 136 до 211 коней, задній або повний привід, механіка або автоматична коробка перемикання передач.

Базова комплектація має мультимедіа та контроль клімату. Середня – спортивна підвіска, інтер’єр зі шкіряною та дерев’яною обробкою, додаткове освітлення всередині. Найкраща версія включає систему аудіо класу преміум, дах панорамою та люком, холодильник, розділені місця 2-го ряду з окремими підлокітниками для кожного пасажира, приводні задні дверцята.

Пропонується два варіанти турбінного дизеля об’ємом 2,1 літра: зі 163 та 190 к.с. Багажник вміщує 1030 л.

Безпека: система розпізнає ознаки втоми водія. Обладнання протидіє вітру, що дме вбік автомобіля, працює помічник далекого світла, подається інформація про дощ. На випадок непередбаченого зіткнення чи аварії є подушки спереду та збоку, шторки. У просунутих версіях – PRE-SAFE, повний огляд, що адаптується до САПС, дізнаються знаки дорожнього руху.

Позитивні якості: універсальність, надійність, високий рівень захищеності, привабливість та представництво екстер’єру.

Недоліки: запчастини дуже дорогі. Придбати їх можна тільки на замовлення. Ламаються дроти у двері.

Ціна: від 40 до 70 тисяч доларів.

4. Volkswagen Touran

Багатофункціональність – головна відмінність Volkswagen Touran. У салоні налічується 5 чи 7 місць. Коли він трансформується, автомобіль перетворюється на вільний фургон із двома сидіннями. У 2021 р. не було постачання до РФ.

2010 р. провели значні оновлення. Модернізували платформу, покращили аеродинаміку кузова, додали систему інформації та розваг, оновили помічника паркування.

Об’єм багажу – 121 л, у фургона після трансформації – 1913 літрів! Комплектація “Trendline” передбачає наявність галогенних фар, що омиваються, електричного підігріву і приводу бічних дзеркал. Регулюється підйом передніх місць, їх поділяє підлокітник. Задні місця також піднімаються і опускаються, їх можна зняти.

У комплектації “Highline” спортивні сидіння, кліматичне встановлення, тонування вікон, легкосплавні колісні диски.

Стандарт – це два ряди місць. Можна додати опції: третій ряд, шкіряні крісла, біксенонові фари, панорама і люк, що зсувається.

Безпека: жорсткий сталевий кузов із особливо міцного металу чудово захищає. Автомобіль ґрунтовно обладнаний подушками безпеки, контролем стійкості та іншими сучасними можливостями.

Позитивні якості: економний витрата, трансформер, насичене укомплектування, надійний автомобіль.

Недоліки: нестійке ЛКП (тільки пороги оцинковані), не вистачає 6-ї передачі (3 тисячі обертів при 100 км/год – це занадто).

Ціна на вторинному ринку залежить від дати випуску. За вживану іномарку просять від 8 до 20 тисяч доларів.

5. Peugeot Traveller

Закриває список рейтингових автомобілів для багатодітної родини. Під капотом у нього захований дволітровий турбодизель із 150 кіньми та 6-ступінчастою механічною КПП, на місці якої може бути автомат. Другий варіант – мотор, що працює на дизельному паливі, з 95 л. плюс 5-ступінчаста механічна коробка. Бічні двері зрушуються. Усередині 8 місць, 3 ряди. Крісла 2-го ряду з осьовим рухом.

У стандарту контролюється мікроклімат, налаштовується індивідуально комфортна температура для пасажира на місці поруч із водієм, для самого шофера та людей, які займають салон. В основній комплектації кермо обтягнули шкірою. Можна користуватися круїз-контролем, задніми парктрониками, магнітолою з радіо та Bluetooth, а також роз’ємом для підключення сторонніх пристроїв.

У варіації Business VIP у шкірі весь салон, регулюються за допомогою електрики передні місця, зсувні двері обладнані електроприводом, колеса вставлені легкосплавні диски. Автомобіль оснастили ксеноновими фарами, задньою камерою, світловими та дощовими датчиками, системою безключового доступу та навігацією.

Засоби захисту: кожен пасажир має свій ремінь. Стандарт має 4 подушки – попереду та збоку. Пасажири додатково захищені шторками (елітна комплектація). Машина чудово пройшла випробування та отримала найвищу оцінку – 5 зірок.

Позитивні якості: економна витрата палива (6-6,5 л/100 км при розгоні до 90 км/год), курсова стійкість (також під час виконання поворотів), якісне фарбування, замість сколів залишається грунтовка білого кольору, оптимальний набір можливостей, правильно налаштована підвіска.

Недоліки: потрібна дорога беззольна моторна олія С4. Заміна коштує 6-8 тисяч рублів.

Ціна: від 45 до 50 тисяч доларів за новий автомобіль.

Який мінівен вибрати?

Придивляючись до сімейних машин, потрібно взяти до уваги деякі важливі якості та вартість. Хороший мінівен повинен бути надійним, містким та зручним. Тут кріпляться крісла для дітей, блокуються задні дверцята, влаштовані невеликі ящики, кишеньки та полиці.

Люди всередині мають бути захищені. Захист забезпечують підголовники на спинках крісел, ремені, що пристібають, і подушки. Сучасні автомобілі мають відповідні функції. Обов’язково перевірте їхню справність.

Вибирати машину повинен член сім’ї, який водитиме. Якщо чоловік і дружина мають права водія, вони можуть обговорити вибір разом. Розглянувши кожну з відповідних моделей уважно, вдасться знайти свій оптимальний варіант. Хороше рішення – автомобіль з салоном, що трансформується. На площі, що звільнилася, можна поставити переносний столик, скласти речі.

Перевірте документи перед техоглядом. Не намагайтеся відразу отримати в розпорядження мінівен, що сподобався. Поцікавтеся його історією. Спеціальні сайти дають інформацію про кредитні машини, закладені в банках, що навіть брали участь у ДТП.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!