Складено рейтинг найнадійніших китайських автомобілів

0
93

Китайський підрозділ компанії J.D. Power оприлюднив чергове дослідження про надійність автомобілів, які представлені на ринку КНР. Для цього вони опитали 37 тисяч власників машин різних марок з пробігом від 13 до 48 місяців та визначили кількість скарг на кожні 100 автомобілів.

Автовласників, які беруть участь у дослідженні, просять оцінити зовнішній вигляд автомобіля, салон, мультимедійну систему, навігацію, роботу двигуна, трансмісії тощо – всього 177 параметрів. З кількості виявлених проблем на 100 машин однієї марки складається загальна оцінка. Так, наприклад, автомобілі преміумкласу віком 13-18 місяців у середньому мають менше проблем, ніж масові. У віці від 30 до 48 місяців ситуація зворотна: скарги на преміальні автомобілі множаться, тоді як у масових машин виявляють менше проблем.

Що ж до рейтингу надійності, то серед китайських марок найкращим виявився Hongqi (належить FAW). На другому місці – Wey (Great Wall), а замикає трійку маловідома марка Soueast. Слідом йдуть MG, Chery, Lynk & Co та Geely. Три моделі різних класів отримали найвищу оцінку надійності: це BYD Qin Pro, Chery Tiggo 3x та Changan Oshan A60.

Якщо говорити про преміальні бренди, то фахівці J.D. Power відзначають надійність Porsche, Land Rover та BMW. У компанії дійшли висновку, що у 2021 році надійність автомобілів китайських брендів зросла: їхнє відставання від міжнародних конкурентів у середньому становить 6 проблем на 100 машин проти 9 проблем роком раніше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!