У США представили конкурента Volkswagen Transporter із електромотором

0
66

Стартап під назвою Hiperon Motors показав свій перший проект майбутньої серійної моделі – комерційного фургона Carrier з електродвигуном. Футуристичний дизайн моделі, як уточнює видання Profi Car, був розроблений польською студією One One Lab, а продавати електрокар планується в Китаї, Європі, а також у Північній Америці.

Обтічний дизайн концептуального Hiperon Carrier характеризується двооб’ємним, незважаючи на електричну природу, рішенням кузова, оригінальною лінією скління та світловою смугою, що розділяє “капот” і “радіаторні грати”. Крім цього, фургон обзавівся камерами замість бічних дзеркал та прихованими дверними ручками.

При довжині 5660 мм і колісній базі в 3740 мм Hiperon Carrier виявився трохи більшим за Volkswagen Transporter . Об’єм вантажного відділення не уточнюється, але розробники повідомляють, що фургон здатний брати на борт до 995 кг вантажу.

Вже в базовій комплектації Hiperon Carrier оснастять медіасистемою з вертикальним 13-дюймовим екраном, навігацією, камерою заднього огляду та круїз-контролем. Більш просунута версія Carrier Pro отримає збільшений до 15 дюймів дисплей, набір помічників водія, включаючи адаптивний круїз, підігріви рульового колеса і сидінь, а також датчик дощу.

Силова установка при цьому у Hiperon Carrier буде лише одна – це 269-сильний електродвигун та 75-кіловатна батарея, яка дає запас ходу до 320 км. У майбутньому компанія Hiperon планує розробити на цій архітектурі пасажирський мікроавтобус Hermes на 12 пасажирів, а також вантажне шасі. Прийом замовлень на новинку за ціною від 49 тис. 900 доларів відкриється у січні наступного року.

Більше фото Volkswagen Transporter

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!