Nissan Leaf стане кросовером після зміни покоління в 2025 році

0
179

Японський автовиробник Nissan працює над третім поколінням електрокара Leaf, зі зміною генерації модель з хетчбека перетвориться в компактний кросовер. Про це пише британський портал Autocar.

Як стверджує джерело, зі зміною покоління в 2025 році Nissan Leaf змінить фірмову платформу Nissan V на модульну Renault-Nissan CMF-EV , на якій вже побудовані електрокари Ariya (проводиться з червня 2021 роки) і Megane E-Tech (представлений у вересні в якості концепту).

За словами керівника європейського підрозділу Nissan Гійома Картьє , компанія планує створити повноцінну лінійку електромобілів, для цього будуть задіяні технології альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi. А ось розвивати ДВЗ в Nissan не збираються, тому що екологічні норми в Європі будуть тільки посилюватися і розробка нових двигунів внутрішнього згоряння не має сенсу.

Nissan планує, що до 2030 року 80% продажів марки складуть повні електромобілі, а до 2025-го весь асортимент моделей марки піддасться електрифікації. При цьому інвестувати в водневі технології японський автовиробник не збирається.

Японська марка випускає електричний хетчбек Leaf з 2010 року. Друге покоління автомобіля проводиться з 2017 року, машини збирають на заводах в Японії, США і Великобританії. У нас в країні цей електромобіль по офіційних каналах не продають.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!