Що не можна робити в повноприводному автомобілі

0
206

Більшість легкових автомобілів комплектують системою переднього приводу. Повний привід, як правило, отримують позашляховики. Завдяки такому рішенню автомобіль з легкістю долає перешкоди і важкі дорожні умови. Але не кожен водій знає, як правильно їздити на повноприводному автомобілі.

Причиною неправильної експлуатації повнопривідних авто є нерозуміння принципів роботи системи. Повний привід буває постійним і підключається. Постійний повний привід відмінно себе показує на бездоріжжі, але абсолютно не підходить для міських доріг.

Система повного приводу забезпечує більше зчеплення з дорожнім покриттям і більш безпечне маневрування. Але забувати про обережність все одно не варто.

Їздити в місті на повноприводному автомобілі краще в режимі 2WD. Для нерівних і слизьких ділянок дороги краще переходити в режим 4WD. Експлуатація повнопривідного автомобіля в місті в режимі 4WD може привести до перегріву деяких деталей через гальмувань. Підвищення температури у вузлах призводить до швидкого зносу.

Різкі старти шкідливі для всіх автомобілів, і повнопривідні не виняток. Особливо це шкодить автоматичній коробці передач.

Часом водії переоцінюють можливості свого автомобіля і його можливості на дорозі в критичній ситуації. Звичайно, повний привід робить автомобіль більш стійким, але не гарантує повної безпеки. Крім того, більшу вагу машини збільшує гальмівний шлях.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!