Новий електромобіль Skoda несподівано провалив “лосиний тест”

0
318

Електричний кросовер Skoda Enyaq iV перевірили на лосиному тесті. Результати виявилися, м’яко кажучи, не найкращими. Про це повідомляє іспанська сайт km77, який проводив випробування.

Електромобіль Skoda Enyaq iV зміг пройти Лосиний тест на швидкості 67 км / г. Для довідки: оцінка “відмінно” ставиться за швидкість 77 км / год і вище.

В Іспанії відчували початкову заднеприводную версію кросовера потужністю 179 л. с. з батареєю ємністю 58 кВт ∙ год. Саме компонування і стала причиною не кращої виступу моделі – Skoda Enyaq iV демонстрував сильний занос задньої осі і не міг триматися на правильній траєкторії.

Нагадаємо, що Лосиний тест – маневр подвійної переставки, що імітує об’їзд раптової перешкоди. Придумали його в Швеції, де на траси нерідко вибігають лосі та інші великі тварини.

Слід зазначити, що конкуренти Skoda Enyaq iV проявили себе набагато краще. Так, Tesla Model Y пройшла Лосиний тест на швидкості 83 км / год і це рекордний показник серед кросоверів. Мініатюрний електрокросовер Dacia Spring впорався з випробуванням на 77 км / год і навіть споріднений Volkswagen ID.4 (у нього спільна з Enyaq платформа) показав 73 км / год.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!