Складено ТОП автомобілів, які найменше забруднюють довкілля

0
32

В цій статті ми присвятимо темі вибору транспортних засобів, які споживають менше палива на ринку (електричні, звичайно), але на цей раз ми хотіли зосередитися на тих, які досягають самого низького рівня забруднення, оскільки настільки популярне і суперечливе глобальне потепління поставило автомобільну промисловість в центр.

Очевидно, що електромобілі забруднюють найменше, адже незалежно від виробничого процесу шкідливий внесок в атмосферу при їх використанні дорівнює нулю. Хочете дізнатися більше про те, як електромобіль дійсно допомагає навколишньому середовищу?

При визначенні реального рівня забруднення кожного транспортного засобу важливо враховувати кілька параметрів, крім викидів. Все це було враховано Green NCAP, незалежним консорціумом, сформованим ADAC, FIA і рядом інших органів, який прагне сприяти розробці чистих, енергоефективних та екологічно чистих автомобілів. Його мета, за його словами, полягає в тому, щоб поліпшити якість повітря, яким ми дихаємо, максимально використовувати ресурси, що використовуються для пасажирських перевезень, і зменшити глобальне потепління.

Рейтингова система враховує три параметри, які необхідно оцінити: енергоефективність, парникові гази та викиди забруднювальних речовин.

Індекс чистого повітря показує, наскільки ефективний автомобіль в обмеженні викидів шкідливих речовин, тих побічних продуктів процесу згоряння, які шкідливі для здоров’я.
Індекс енергоефективності показує, наскільки ефективний автомобіль при перетворенні свого джерела енергії, будь то бензин, дизельне паливо, газ або електрику, в рух і мінімізації втрат.
Індекс парникових газів показує, як транспортний засіб здатний обмежувати викиди тих газів, які сприяють глобальному потеплінню, шляхом вимірювання кількості вуглекислого газу (CO2), метану (CH4) і закису азоту (N2O).

Для додаткової примітки Green NCAP вказує, що в разі підключаємо гібридних електромобілів (PHEV) викиди шкідливих речовин, енергоефективність та парникові гази враховуються у двох режимах руху: в основному з використанням двигуна внутрішнього згоряння (так званий режим «утримання заряду») і коли батарея основним джерелом енергії (так званий режим «виснаження заряду»), таким чином, нагадуючи спосіб, яким автомобіль повинен використовуватися на практиці.

Таким чином, чим більше електричний діапазон, тим менше частка часу, який буде використовувати ваш двигун внутрішнього згоряння і тим більше екологічна вигода. Дослідження оцінює ці три показники в рівній мірі, що означає, що вони мають однакове значення для здоров’я, «на яке впливають забруднювальні викиди; споживчі витрати, на які впливає енергоефективність транспортного засобу; і майбутнє землі, на яку впливають парникові гази.

Найменш шкідливі для довкілля автомобілі на ринку

Після того, як дослідження було представлено, ми готуємося описати результати, які були розроблені в області змішаної системи лабораторного та дорожнього аналізу до вимог, навіть вищими, ніж у циклу WLTP, який зараз використовується для визначення споживання і забруднення офіційно затверджених транспортних засобів.

Рейтинг автомобілів, які забруднюють довкілля менше всього:

  1. FIAT 500 87kW автомат
  2. Hyundai Kona 39.2 kWh автомат
  3. Рено ZOE R110 ZE50 автомат
  4. Volkswagen ID.3 Pro 150 кВт автомат
  5. Hyundai Nexo Водород автомат
  6. Toyota Prius 1.8 Підключаємо варіатор
  7. Тойота Ярис 1.5 Варіатор
  8. Хонда Джаз 1.5-MMD варіатор
  9. Skoda Octavia Combi 2.0 TDI
  10. KIA Niro 1.6 GDI Автоматичний плагін
  11. Фольксваген Гольф 1.5 TSI
  12. Тойота CH-R 1.8 Автомат

Які дизельні автомобілі забруднюють довкілля менше?

Як ми можемо бачити в рейтингу, автомобілі, які забруднюють найменше, електромобілями. Вони поєднують в собі нульовий викид забруднюючих газів і частинок з великим використанням енергії, що виробляється.

Однак в тому, що стосується транспортних засобів, оснащених тепловим двигуном, тобто традиційних транспортних засобів, результати в деяких випадках також винятковими. Дизельним автомобілем, який виділяється найбільше серед 52 моделей, проаналізованих Green NCAP досі, Skoda Octavia Combi з механікою 2.0 TDI та механічною коробкою передач, яка отримує загальну оцінку 19 балів з 30 можливих і особливо ефективна, коли мова йде про видаляння енергії, а також мінімізації викидів забруднюючих речовин. Хав’єр Гомара розповідає нам про досконалість Skoda Octavia Combi, дбайливого, ефективного і того, що ледь забруднює навколишнє середовище.

Зі свого боку, автомобіль з бензиновим двигуном, який забруднює найменше з протестованих, це Volkswagen Golf 1.5 TSI з механічною коробкою передач, який отримує загальний бал 18,4 з 30, а також вирізняється своєю енергоефективністю і відносно низьким рівнем викидів забруднюючих речовин.

Нарешті, якщо ми подивимося на гібридні автомобілі, той, який забруднює найменше під час використання, це Toyota Prius 1.8 Plug-in CVT, який додає оцінку 21,3 з 30.

Джерело: auto-portal.com.ua

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!