Купити легко, продати неможливо: ТОП-5 неліквідних кросоверів

0
1606

Попри крутий статус, розкручений бренд або невисоку початкову ціну деякі моделі кросоверів дуже важко продати на вторинному ринку. Виною тому – різка втрата вартості. Деякі б/у паркетники за п’ять років втрачають до половини своєї ціни, що б’є по кишені власника, який бажає продати свого сталевого коня.

Про це повідомляє популярне видання “За кермом”.

Mercedes-Benz М-класу

У числі лідерів з “тугого” продажу на вторинному ринку – Mercedes-Benz М-класу (третє покоління, випускався до 2011 року). Машини останнього року випуску з пробігом менш як 100 тисяч км намагаються збути за 15-20 тис. доларів – за ціною нового Renault Duster. Один з чинників – просідання авторитету Mercedes як наднадійної марки. Причому просідав він саме в період випуску цієї моделі, в тому числі через примхливі мотори.

Ідентична ситуація з BMW X3, X5 і X6. “П’ятірку” і “шістку” збути найскладніше – 249, 313, 381, 450 к.с. плюс мудровані і дорогі в обслуговуванні агрегати. З Audi найменш ходовий товар – Q7. У занадто потужних машин і витрата палива відповідна. Покупців первинного ринку це мало турбує, а на вторинному ринку очікувані витрати рахують більш ретельно.

Volkswagen Tiguan

Не затребувана ринком комбінація “мотор-коробка” обернеться величезними втратами при перепродажу Volkswagen Tiguan. “Чемпіонська” зв’язка серед небажаних версій – двигун 1.4 TSI в поєднанні з механічною коробкою передач. Позначається і недовіра до двигуна, який спочатку був вкрай проблемним, і те, що Tiguan радше віддали б з автоматом.

Трохи кращий попит на 1.4 з роботом DSG (аніж на машини з механікою), про нестабільний ресурс якого всі чули. Хоч як дивно, на більш благополучні Тігуан з дволітровими моторами (бензин і дизель) і класичними гідроавтоматами покупців теж доводиться залучати, зменшуючи ціну.

Nissan Terrano

Nissan Terrano – хороша машина, проте вона стала жертвою маркетингу. За технічними характеристиками “японець” майже ідентичний Duster. Новий він не настільки комфортніший і багатше оснащений, щоб коштувати на 2500-4000 доларів дорожче.

Але на вторинному ринку різниця нівелюється і Terrano в середньому трохи дорожчий за “француза”, але попит все одно млявий. Швидко і за хорошу ціну продаються тільки молоді машини 2-4 років з пробігами до 50 тисяч км.

Chery Tiggo T11

У кросоверів першої китайської “хвилі”, випущених до 2015 року, корозія розвивається так швидко, що через 5-6 років її неможливо приховати. І це добряче впливає на попит.

Популярний свого часу Tiggo T11 (випускали до 2016 року) за числом пропозицій на вторинному ринку вдвічі випереджає інші кросовери Chery разом узяті. Ціни на T11 стартують … зі 1100 доларів, це вже реально утиль, і рідко перевищують 7500. Шестирічний T11 з нульовим пробігом (537 км) прямо зараз пропонують за 10,5 тис. доларів.

Якщо зараз купити T11 з пробігом тисяч 100, то через три-чотири роки його дійсно можна буде збути лише як металобрухт.

Nissan Qashqai

Варіатор знецінює будь-яку машину після пробігу в 50-80 тисяч км. Конкретна модель варіатора не має суттєвого значення. Аудиторія поступово засвоїла, що цей агрегат дуже ніжний і дорогий в ремонті, і дарує ватяну динаміку. А дуже “топтати гашетку” при цьому не можна – зламається.

Цікаво, що при пробігах близько 150 тисяч чимало моделей з механікою починають коштувати дорожче за аналогічні з варіатором. Зі 100 тисячами на одометрі варіатор ще більш-менш продаються, але якщо справа дійшла до 180 тис., ціна падає до рівня непотребу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!