Новий Ford Mondeo 2022: потужніший Camry і економніший KIA K5

0
851

Модель Ford Mondeo 2022 на поточний момент представлена ​​на європейському ринку в кузовах седан і універсал. Автомобіль можна назвати прямим конкурентом для Kia K5, Hyundai Sonata, Mazda 6 і Toyota Camry. На сьогодні в європейських дилерських центрах модель продається в чотирьох основних комплектаціях за ціною від 39000 до 55300 доларів за варіації Trend і Vignale відповідно.

Технічні характеристики

Автомобіль Ford Mondeo 2022 в поточній генерації європейським автолюбителям доступний в бензинових і дизельних версіях, а також в модифікаціях з «м’яким» гібридом. На модель в цьому виконанні встановлюються такі силові агрегати, як:
1,6-літровий турбокомпресорний бензиновий мотор на 178 сил і 210 Нм;
2,0-літровий турбований бензиновий ДВС з віддачею в 237 к.с. і 366 Нм;
1,5-літровий турбодизель на 118 “коней” і 280 Нм моменту;
2,0-літровий турбодизель на 277 к.с. і 360 Нм крутного моменту.

Незалежно від обраної модифікації цей автомобіль пропонується тільки з 8 ступінчастою автоматичною коробкою перемикання передач і з системою приводу на передню вісь. До перших 100 км/год автомобіль розганяється за 7,8 10,5 с. Максимальна швидкість обмежується 190 – 220 км/год. В середньому на кожні 100 км. пробігу цей автомобіль буде витрачати 5,6 – 8,0 літрів пального. Автомобіль відповідає вимогам екологічного стандарту Євро-6.

Представлений в Європі автомобіль преміального класу зарекомендував себе, як простора модель зі стандартними для свого сегмента габаритами. У довжину автомобіль досягає 4871 мм, в ширину 1 852 мм, у висоту 1482 мм. Колісна база цієї моделі 2850 мм. Кліренс 158 мм. Багажне відділення без проблем вміщує до 453 літрів вантажу. Паливний бак розрахований на 62 літра (дизель або бензин АІ-95 в залежності від модифікації).

Комплектації та ціни

Придбати цю модель покупці можуть в комплектаціях: Trend, Titanium, ST-Line, Vignale. Вартість варіюється в діапазоні 39000 до 55300 доларів відповідно. Оснащення моделі в будь-якій комплектації можна розширити за рахунок додаткових опцій за окрему плату.

Безпека

За традицією, цей автомобіль марки Ford набрав хороші показники в результаті краш-тестів, проведених по системі EuroNCAP. Загальна оцінка седана п’ять зірок. Примітно, що тест проводиться за чотирма напрямками і враховує не тільки безпеку для пасажирів, але і інші вкрай важливі аспекти. За рівнем захищеності водія і дорослих пасажирів модель набрала результат в 96%. Безпека пасажирів-дітей 87%. Захищеність пішоходів і інших вразливих учасників руху 70%. Що стосується оснащення різним обладнанням, що відповідає за безпеку руху, то результат зафіксований на позначці в 73%.

Керованість

Автомобіль Ford Mondeo 2022 має невеликий кліренс в 158 мм. Безумовно, цього вистачить для нескладної пересіченій місцевості. У свою чергу, в місті ця машина відчуває себе впевнено, прекрасно тримає дорогу, і слухняно реагує на управління.

Переваги і недоліки

Власники таких машин періодично скаржаться на шумоізоляцію, яка гірше ніж у конкурентів. Що стосується переваг, то можна виділити в першу чергу надійність і якість збірки, яке нікуди не поділося після оновлення. Також явним плюсом можна назвати зовнішність автомобіля, яка незважаючи на досить слабкі силові агрегати демонструє спортивний настрій машини.

Дизайн

Форд Мондео з виходом п’ятого покоління часто стали плутати з дорогими автомобілями компанії Aston Martin і це не дивно, оскільки попереду розмістилася масивна хромована решітка радіатора. Тільки за цей елемент преміальний седан почали поголовно скуповувати багато автоаматорів. З виходом рестайлінгового оновлення косметична складова стала ще більш привабливою. За це модель придбала спортивні обриси, що гарантують пильну увагу на дорогах громадського користування. Завдяки цьому дизайнерському рішенню автомобіль виглядає помітно дорожче, ніж коштує насправді. Салон виглядає якісно і досить практично. Тут вдало поєднуються консервативні елементи декору з ультрасучасними технологічними моментами.

Початок продажів

Офіційна прем’єра авто пройшла в 2019 році і практично відразу стартувала у вільному продажу. Модель реалізується в кузовах седан і універсал на території Старого Світу. Як і раніше, в поточній генерації Форд Мондео конкурує з Mazda 6, Kia K5, Hyundai Sonata, Toyota Camry.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!