Opel представив міський компактний електрокар Rocks-e

0
86

Компактний і електричний, Opel Rocks-e має запас ходу 75 км, а для його управління досить водійського посвідчення на скутер.

Німецька компанія представила свою першу модель SUM (Sustainable Urban Mobility) – автомобіль, створений для стійкої міської мобільності. Це Opel Rocks-е, супер компактний електрокар довжиною 2,41 метра і розрахований на двох чоловік. Як відзначають в Opel, Rocks-e – це «відсутню ланку» між скутерами і автомобілями. Фактично, модель омологована як квадрицикл, тому їй можна керувати за 14 років. Правда тільки в Європі.

Формула дуже схожа на формулу Citroen AMI. Довжина 2,41 метра і ширина 1,39 метра (без дзеркал), нова модель Opel важить всього 471 кг і оснащений акумулятором потужністю 5,5 кВт / ч, який можна повністю зарядити приблизно за 3,5 години, підключивши його до розетки. Rocks-e може розвивати швидкість 45 км / год і має заявлений запас ходу близько 75 км в рамках циклу WLTP.

Стиль нового Opel сходить до інших моделей цієї лінійки. Фактично, тут ми також знаходимо передню частину з дизайном Vizor, а в інтер’єрі присутні чорні і жовті елементи. Завдяки компактним розмірам і 14-дюймовим колесам Rocks-e може похвалитися радіусом повороту всього 7,2 метра. Одним словом, модель володіє всіма характеристиками можливого міського автомобіля майбутнього.

«Opel Rocks-e воістину безкомпромісний. Крім оригінального дизайну, ця модель покликана зробити електричну мобільність доступною і функціональної для всіх », – заявив генеральний директор Opel Андреас Маркс.

Спочатку новий Opel буде доступний в Німеччині з листопада. Протягом 2022 року модель можна буде замовляти і купувати (в тому числі онлайн) на інших європейських ринках. Ціни і оснащення будуть оголошені в найближчі місяці.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!