Авто

Skoda підготувала заміну Rapid: як буде виглядати новинка

Share

Першими нову «четирьохдверку» отримають жителі Індії, там же вона, як очікується, замінить місцевий Rapid. За неофіційними даними, за основу для моделі чеської марки взяли VW Virtus, – повідомляє « Іnfocar ».

Нагадаємо, «візок» з приставкою IN створена спеціально для Індії і є спрощеною версією глобальної MQB, її первістком став компактний паркетник Kushaq. «Четирьохдверка» ж, за попередньою інформацією, розкриють до кінця поточного року. Тим часом раніше на індійських дорогах неодноразово ловили по-справжньому замаскований тестовий зразок, так ось вважається, що майбутній седан уніфікований з бразильським Volkswagen Virtus (побудований на «вихідної» платформі MQB): у машин загальні кузовні панелі. Сам Virtus теж уже попадався в Індії, тобто пізніше він перетвориться в наступника VW Vento (так в цій країні зветься аналог нашого старого Polo-седана).

Свою нову «четирьохдверку» в Skoda називають «середньорозмірною» і «преміальною». Профільні медіа додають: в локальній гамі модель замінить Rapid, створений на платформі PQ25 (до речі, в Індії Рапід теж седан, а не ліфтбек). Індійці навіть знають ім’я свіжої «четирехдверка», хоча сама компанія його ще не оголошувала. Справа в тому, що недавно Skoda зареєструвала в цій країні назву Slavia – саме його нібито і отримає новинка. До слова, з цього імені, власне, почалася Шкода: так називалася марка, під якою робили перші велосипеди Вацлав Лаурин і Вацлав Клемент.

Моторну гамму седан напевно розділить з родинним кросовером Skoda Kushaq. Йдеться про бензинову «турботрійку» 1.0 TSI (115 к.с.) і «турбочетвірку» 1.5 TSI (150 к.с.). Обидва мотори поєднуються з шестиступінчастою “механікою”, літровому ще покладена 6АКП, а старшому движку – 7DCT.

Як і нинішній Rapid, для Індії нову «четирьохдверку» вироблятимуть локально. Модель може дістатися і до інших країн.

Ну а тепер про старий концепт в камуфляжі: картинку індійський підрозділ Шкоди використовувало, щоб дати старт конкурсу на кращий дизайн маскування. Візерунок від переможця буде красуватися на плівці, якою обклеїть новий седан, коли почнеться кампанія з просування моделі. Крім того, автор найкращої роботи відвідає штаб-квартиру Skoda в Празі і зустрінеться з Олівером Стефані, головним стилістом марки. Іншим учасникам теж обіцяні призи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Skoda

Останні записи

Hyundai i30 2024 готовий змінити ринок доступних автомобілів у Європі

Hyundai i30 2024 готовий до запуску на іспанському ринку Ця модель швидко стала однією з…

06.05.2024

Українцям розповіли про наслідки за несплату штрафів за порушення ПДР

Українські водії мають два тижні, щоб заплатити штраф. Якщо вони зроблять це протягом перших 10…

06.05.2024

Пікапа BMW не буде. Але може з’явитися повноцінний позашляховик

BMW поставила хрест на ідеї пікапа. Старший віце-президент BMW з бренду та управління продуктами Бернд…

06.05.2024

Найнадійніші та ненадійніші автомобільні марки за версією європейців

Усі звикли до того, що більшість рейтингів надійності автомобілів публікується незалежними американськими аналітичними виданнями на…

06.05.2024

Новий Volkswagen Scirocco хочуть повернути до 2028 року

На початку 2024 року німецька автомобільна преса опублікувала чутки про плани керівництва Volkswagen повернути в…

06.05.2024

Hyundai відкладає запуск оновленої трирядної Creta

Hyundai відклала прем'єру оновленої Сreta із трьома рядами. Нещодавно на індійський ринок вийшла рестайлінгова Hyundai…

06.05.2024