Авто

Автобренд Mazda запатентував новий дводверний спорткар в стилі RX-9

Share

У представленому в три чверті ззаду голом кузові можна дізнатися загальний стиль з концептом RX-Vision 2015 року. Проте це не той шоу-кар, оскільки пропорції тут інші, більш схожі на серійний автомобіль.

З опису, прикріпленого до патенту, стає зрозуміло, що несе структурою кузова є просторова рама, виготовлена ​​з екструдованого алюмінієвого сплаву.

На іншому малюнку представлені силові елементи конструкції підлоги. Добре помітний великий центральний тунель з розширенням в передній частині: якраз під карданний вал і трансмісію встановленого поздовжнього силового агрегату.

У технічному описі відсутня будь-яка інформація про мотор. Нагадаємо, у всіх автомобілях RX-серії застосовувалися роторно-поршневі двигуни (РПД). А оскільки це спорткупе виконано в стилі концепту RX-Vision, то можна припустити його причетність до цього ж сімейства. Наприклад, це може бути майбутня Mazda RX-9.

У липні представник Mazda Масахиро Саката повідомив, що компанія все ще розглядає можливість використання роторного двигуна, але терміни його впровадження в даний час невідомі.

На першу половину 2022 року було намічено старт продажів субкомпактного кросовера Mazda MX-30 в новій версії – «послідовний гібрид» з роторно-поршневим двигуном. РПД в ньому не повинен мати зв’язку з колесами – його використовують тільки для того, щоб через генератор заряджати тягову батарею. Тобто, по суті, це буде електромобіль, в якому ДВС виконає роль того, що називають range extender, «збільшувач запасу ходу».

Mazda була однією з небагатьох автомобільних компаній, серійно виробляли роторно-поршневі двигуни. Першою моделлю з РПД стало купе Mazda Cosmo, що з’явилося в 1967-му, останній – Mazda RX-8, випуск якої припинився в 2012 році. Переваги РПД перед звичайними поршневими двигунами – низький рівень вібрацій, висока питома потужність, мала вага, невеликі габарити, менша кількість елементів. Недоліки – більш швидкий знос деталей, що труться і ущільнювачів, схильність до перегріву, підвищена витрата палива на низьких оборотах, низька ремонтопридатність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Mazda

Останні записи

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024

Tesla Model Y залишається найпопулярнішою моделлю американської марки

Tesla Cybertruck став одним із найбільш значних запусків в автомобільній індустрії США минулого року, не…

02.05.2024

Volkswagen знову оновив хетчбек ID.3 (фото)

Volkswagen оснастив ID.3 штучним інтелектом ChatGPT. Також електрокари отримали мультимедійну систему останнього покоління з дисплеєм…

02.05.2024

Найдешевший кросовер Nissan скоро оновиться (фото)

Компанія Nissan ввела у свою модельну лінійку кросовер Magnite у 2020-му році. Автомобіль виявився найдоступнішим…

02.05.2024

Компактний кросовер Renault Symbioz 2025 повністю розсекретили

Компанія Renault показала нового представника компактних кросоверів під назвою Symbioz. Ця модель завершує наступ на…

02.05.2024