Авто

Опубліковані перші зображення салону флагманського кросовера Haval

Share

У салоні нового флагманського кросовера Haval з’явиться незвичайний дисплей мультимедійного комплексу, а фізичних кнопок практично не буде.

Нагадаємо, що екстер’єр нового серійного кроссовера, який повинен стати найбільш технологічною моделлю марки, був представлений ще кілька днів тому. Новий кросовер отримав назву Shenshou , що з китайського можна перевести як beast або monster (в загальному, «звір» по-нашому). Модель практично не відрізняється від концепту XY, представленого навесні минулого року.

Зовнішність кросовера виконаний в новому, нехарактерному для інших моделей Haval стилі. Особливістю стануть ходові вогні, розташовані під кромкою капота, а також матрична головна оптика. Також не можна не відзначити висувні ручки дверей, роздвоєний спойлер, а також декоративні вставки яскравих кольорів.

У салоні автомобіля можна помітити об’єднані між собою екрани віртуальної панелі приладів і мультимедійного комплексу. Екрани різного розміру не є рідкістю для сучасних автомобілів, але якщо у більшості моделей об’єднаний блок має форму прямокутника, то у Haval Shenshou він різноманітний. Панель приладів відображається на 12,3-дюймовому екрані, а для мультимедійного комплексу передбачено 14,6-дюймовий дисплей.

Фізичних клавіш в салоні майже немає. Аналогові перемикачі можна помітити лише на кермі і центральному тунелі (запуску мотора і «аварійка»). Крім того, селектор перемикання передач розташовується не на тунелі, а під кермом. Ну, а в більш звичному для нього місці тепер майданчик для бездротової зарядки смартфона.

Також новинка зможе похвалитися проекційним дисплеєм, панорамним дахом, кріслами, обробленими шкірою і алькантарою. У лівій передній стійці буде розташовуватися камера, яка буде стежити за станом водія. Новий Shenshou може успадкувати від концепту Haval XY «інтелектуальну систему» Coffee Intelligence , яка представляє собою сукупність хмарних сервісів «з управління та налаштування систем автомобіля».

Haval Shenshou базуватиметься на платформі Lemon. Габарити новинки були розсекречені, завдяки китайському Мінпрому: довжина дорівнює 4780 мм, ширина – 1890 мм, висота – 1675 мм, колісна база – 2800 мм. На даний момент модель сертифікована з єдиним 1,5-літровим 184-сильним турбомотором. Очікується, що трохи пізніше модель буде доступна з гібридною двомоторною установкою Lemon DHT на основі 1.5т або 2.0T. Повноцінна прем’єра нового флагмана Haval може відбутися в кінці поточного місяця. Напевно, кросовер з’явиться і за межами Китаю, але експортні моделі швидше за все отримають іншу назву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Haval

Останні записи

Audi оголосила нові технічні подробиці Q6 e-tron

Компанія Audi повідомила, що при проєктуванні батареї для платформи PPE, інженери віддавали пріорітет не лише…

08.05.2024

Volkswagen представив новий автокемпер із підйомним дахом на базі T7 Multivan

Компанія Volkswagen представила новий кемпер California. Новинка побудована на платформі T7 Multivan. Для автомобіля підготували…

08.05.2024

Нові Bentley оснастять 750-сильною гібридною установкою

Компанія Bentley замінить двигун W12 на потужну гібридну установку на базі V8. Система Ultra Performance…

08.05.2024

Топ-4: позашляховики з пробігом за ціною бюджетного седана

Експерти назвали чотири позашляховики, які в даний час коштують в районі 1 млн гривень. Причому…

08.05.2024

Прощай, W12: представлений двигун, який відповідатиме за майбутнє марки Bentley

Bentley оголошує про епохальну зміну у своїх автомобілях: знаменитий 6,0-літровий двигун W12 йде на спокій, поступаючись місцем новітньому…

08.05.2024

Відбувся анонс нової версії пікапа Tesla Cybertruck з новим інтер’єром та шинами

Tesla представила дві нові опції для серії Cybertruck Foundation, включаючи новий варіант інтер'єру, який буде…

08.05.2024