Lexus випустить найдешевший кросовер в історії

0
89

Lexus випустить новий найдешевший кросовер в історії бренду. Перші подробиці.

Компанія Lexus розглядає різні варіанти по оновленню власного модельного ряду. Одним з рішень, на яке може піти японський виробник, є запуск нового кросовера, побудованого на базі Toyota Yaris Cross. Майбутній компактний паркетник розташується в модельному ряду на сходинку нижче нинішнього UX.

Японська новинка буде побудована на базі платформи GA-B, яка лежить в основі Yaris Cross. Компактний кросовер від Lexus планують поставляти на ті ж ринки, що і його прототип: європейський, австралійський і домашній. Крім платформи обидві моделі повинні розділити моторну гамму. Зокрема, новинка від Lexus отримає 1,5-літровий 3-циліндровий силовий агрегат.

Відзначимо, що чутки про розробку дешевшого кросовера японської преміум-марки ходять давно. Але поки компанія Lexus не робила з цього приводу ніяких офіційних заяв. Однак минулого року японський виробник подав патентну заявку в європейське бюро на реєстрацію товарних знаків «LBX» і «Lexus BX». Передбачається, що ці назви зарезервовані для нового компактного кросовера. Втім, за іншою інформацією, ці товарні знаки зареєстровані для якогось концепту.

З чуток, дебют компактного кросовера від Lexus відбудеться у 2023 році. Коштувати така модель буде менше ніж 30 тисяч доларів. Найімовірніше, в разі запуску виробництва новий кросовер відразу отримає гібридну силову установку. Це дозволить, по-перше, дотримати вимоги європейського законодавства в плані екологічності автомобілів, яке скоро буде в черговий раз посилено. І, по-друге, впроваджуючи гібридну установку, Lexus таким чином зможе рознести власний кросовер і Yaris Cross по різних класах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!