Салон кросовера Kia Sportage нового покоління показали на фотографіях

0
895

У Південній Кореї стартували продажі компактного кросовера Kia Sportage нового (п’ятого) покоління (NQ5), який представили ще в червні. До початку продажів виробник розповсюдив нову порцію постановочних фото новинки. З їх допомогою незвичайний вигляд машини можна оцінити в реальному середовищі, у взаємодії з навколишніми об’єктами.

Як повідомляє видання 32cars.ru, на знімках показаний кросовер в топовом виконанні з 19-дюймовими колесами і двокольорового забарвленням (кузов – оливковий, дах – чорна). А ось салон продемонстрований в різних варіаціях: «багатих» – з сенсорним дисплеєм, клімат-контролем і іншими «благами цивілізації» і базових – з крихітним чорно-білим екраном медіасистеми, кондиціонером і простою обробкою салону.

Зовні новий Kia Sportage виглядає дійсно вражаюче – переплетення скульптурних форм, різких граней і складних композиційних рішень надовго змушують затримувати погляд.

Нагадаємо, за платформі новий Sportage уніфікований з Hyundai Tucson покоління NX4. Довжина кросовера – 4660 мм (+180 мм в порівнянні з попередником), колісна база – 2755 мм (+85 мм).

Базовим для автомобіля є 1,6-літровий бензиновий турбомотор сімейства TGDI. Він видає 180 к.с. і 264 Нм. Двигун поєднується з шестишвидкісною “механікою” або семиступінчастим “роботом”. В якості альтернативи запропонований 2,0-літровий дизельний мотор, оснащений турбонагнітачем із змінною геометрією. Потужність складає 186 к.с., крутний момент – 416 Нм. Sportage на «солярці» агрегатується тільки з восьмиступінчастим «автоматом».

Виробництво п’ятого Sportage в Південній Кореї почалося в червні. До України новинка добереться в першій половині 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!