Електромобілі Tesla навчаться самі перемикати передачі

0
119

Глава компанії Tesla Ілон Маск повідомив в Twitter про швидку появу на всіх електрокарах марки, укомплектованих системою автопілота Full Self-Driving, нової опції під назвою Auto Shift, яка поки доступна тільки на новій Model S. Вона дає можливість електромобілю самостійно визначати потрібному напрямку руху ( вперед або назад) і відповідно управляти трансмісією.

Як повідомив глава компанії Tesla Ілон Маск, водієві електрокара (поки мова йде тільки про Model S ) не буде потрібно навіть торкатися до селектора трансмісії. А функція автоматичного визначення напрямку руху незабаром буде доступна і на всіх інших електромобілях з FSD – тобто, і на більш бюджетних машинах – Model 3 і Model Y .

Крім цього, електрокари Tesla зможуть виявляти наміри пасажирів покинути салон автомобіля і, відповідно, самостійно переходити в «паркувальний» режим. Видання Teslarati передбачає, що розвиток функції автоматичного визначення напрямку руху дозволить електромобілям Tesla в майбутньому навіть навчитися автономно виконувати розворот в обмеженому просторі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!