У Kia розповіли про мотори кросовера Sportage нового покоління

0
871

Південнокорейський автовиробник розкрив технічні характеристики кросовера Kia Sportage нового, п’ятого за рахунком, покоління. Нагадаємо, перші офіційні зображення майбутньої новинки були опубліковані ще місяць тому, проте тоді основні дані не називалися.

Базовим для кросовера стане 1,6-літровий бензиновий турбомотор сімейства TGDI. Він видає 180 к.с. і 264 Нм. Двигун поєднується з 6-ступінчастою «механікою» або 7-ступінчастим “роботом”.

В якості альтернативи запропонують 2,0-літровий дизельний мотор, оснащений турбонагнітачем із змінною геометрією. Потужність такого двигуна становить 186 к.с., крутний момент – 416 Нм. Sportage на «важкому» паливі поєднується тільки з 8-ступінчастою АКПП. Інженери збільшили діапазон блокування гидротрансформатором, що позитивно вплинуло на економічність і динаміку. Для обох модифікацій доступний як передній, так і повний привід.

Kia повідомляє, що скоро будуть доступні і інші двигуни, але поки подробиць про них не розкриваються. Не виключено, що у соплатформенного Hyundai Tucson нового покоління запозичать систему «заряджає гібрид» з 1,6-літровим турбомотором і електродвигуном з сумарною потужністю 226 к.с. В установку входить високовольтна батарея ємністю 13,8 кВт * год, запас ходу такого Tucson на чистій електротязі досягає 45 кілометрів.

У новому Sportage є комплекс допомоги водієві: автоматика стежить за перешкодами і може взяти керування на себе при русі по шосе. Також автомобіль отримав систему Remote Smart Parking Assist , як і інші моделі Kia , Hyundai і Genesis . Вона дозволяє запаркувати машину після натискання кнопки на брелоку, перебуваючи при цьому зовні.

Кросовер з заводу оснащується колісними дисками діаметром 17, 18 або 19 дюймів. Можна замовити версію X-Line з великою кількістю нефарбованого пластика і рейлингами на даху.

Sportage п’ятого покоління побудований на платформі Hyundai-Kia N3 , використовуваної також для нового Hyundai Tucson (покоління NX4). Довжина нового Sportage – 4 660 мм (+180 мм в порівнянні з попередником), колісна база – 2 755 мм (+85 мм). Стверджується, що нова машина помітно просторіше моделі минає зразка. Екстер’єр нового Sportage виконаний в новому фірмовому стилі бренду, його характеризують складна пластика кузовних панелей і хитромудра фронтальна композиція з вписаних в решітку радіатора світлодіодних фар.

Виробництво п’ятого Sportage в Південній Кореї почалося в червні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!