Авто

Nissan анонсував новий електричний кросовер

Share

Оновивши більшу частину свого модельного ряду, Nissan прагне розширити портфоліо, додавши абсолютно новий електромобіль. У нього поки немає назви, але ми знаємо, що це буде кросовер, в створення якого буде вкладено 423 мільйони фунтів стерлінгів (584,5 млн доларів у поточному обмінному курсу) в рамках просування електромобілів на 1 мільярд фунтів (1,38 млрд доларів) .

Гроші будуть використані на те, що автовиробник називає флагманським центром електромобілів «Nissan EV36Zero». Електрокроссовер буде побудований у Великобританії на заводі в Сандерленді і буде пересуватися на платформі CMF-EV, яка використовується спільно з Ariya і новим кросовером Renault під маркою Megane. Завод буде модернізований для створення річною виробничою потужністю в 100 000 одиниць безіменного кросовера з нульовим рівнем викидів, який буде експортуватися на ті ж європейські ринки, що і інші автомобілі, побудовані в Сандерленді (Juke, Qashqai, Leaf).

Nissan згадує, що його майбутній електричний кросовер стане глобальною моделлю, що означає, що є плани будувати електромобіль і в інших місцях, про які буде оголошено пізніше. Тим часом, підготовка заводу в Сандерленді зажадає створення 909 робочих місць, плюс більше 4500 робочих місць в ланцюжку поставок Великобританії, а також збереження 75 робочих місць у відділі досліджень і розробок.

Час покаже, чи замінить новий кросовер Leaf або він буде продаватися разом з електричним хетчбеком. Відомо, що прийдешній електромобіль отримає акумулятори наступного покоління, і це повинно привести до збільшення діапазону між зарядками. Акумулятори будуть проводитися на першій в Великобританії Gigafactory, розташованої поруч з заводом в Сандерленді. Це стане можливим після інвестицій в розмірі 450 мільйонів фунтів стерлінгів (622 млн доларів), зроблених Envision AESC (Automotive Energy Supply Corporation) спільним підприємством Nissan і NEC.

На тизерному зображенні, швидше за все, зображений концепт-кар, а не серійна модель, оскільки на ньому відсутні дверні ручки і дзеркала / камери. Як і у Ariya, у нього обтічна лінія даху і масивні колеса, але фари і задні ліхтарі мають суттєво інший дизайн, що засвідчує нашу думку про концепцію, а не про кінцевий продукт.

Буде цікаво дізнатися розмір автомобіля в порівнянні з компактною Ariya, так як з цього єдиного зображення складно точно сказати, більше він або менше. Як би там не було, в минулому році Nissan натякнув про випуск більшого електричного позашляховика, і ми знаємо, що архітектура CMF-EV була розроблена і для автомобілів середнього розміру. Якщо в кінцевому підсумку він замінить Leaf, логіка підказує нам, що він буде менше Ariya.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Nissan

Останні записи

Водіям підказали, як заощадити на рідині, що омиває, влітку і не зіпсувати автомобіль

З настанням теплої пори року автовласники часто заливають у бачок склоомивача замість спеціальної миючої рідини…

05.05.2024

Mercedes-Benz EQXX проїхав 1010 кілометрів на одній зарядці (відео)

Mercedes-Benz EQXX проїхав із Ер-Ріяду до Дубая на одній зарядці батареї. Mercedes-Benz прозвітував про третій…

05.05.2024

Lamborghini Revuelto отримає тюнінговий обвіс за ціною суперкара Huracan (фото)

Супергібрид Lamborghini Revuelto отримає обважування від DMC за ціною суперкара Huracan. Навесні 2023 року компанія…

05.05.2024

Українці масово позбавляються автомобілів: названо причину

У квітні в Україні на внутрішньому ринку зареєстровано 124,5 тис. перепродажів вживаних легкових автомобілів, що…

05.05.2024

Toyota Boshoku показала концепт «мінівену майбутнього» (фото)

Бренд Boshoku, що належить Toyota, у рамках Пекінського автосалону представив концепт «мінівену майбутнього». Розробка з…

05.05.2024

В Україні набрали чинності зміни до ПДР

Відтепер на навчальних автомобілях в Україні не має бути знаків із літерою «У». Відповідні зміни…

05.05.2024