Компанія Porsche офіційно представила новий кросовер Cayenne Turbo GT

Після встановлення рекорду кола серед кросоверів на Нюбургрінге, Porsche Cayenne Turbo GT, нарешті, дебютував. Він надійде в продаж в США на початку 2022 року за ціною від 5 млн. гривень.

0
251

Хоча «Turbo GT» не є офіційною назвою моделі Porsche, він доступний виключно в кузові купе-кроссовера. У рух новинка приводиться 4,0-літровим V8 з двома турбінами, який розвиває потужність 631 к.с. і 849 Нм. Силова установка отримала нові елементи колінчастого вала, поршні, шатуни і ланцюг приводу ГРМ.

Потужність передається через восьмиступінчастою автоматичну коробку передач. Також є роздавальна коробка з водяним охолодженням для системи управління тяговим зусиллям Porsche.

Це все дозволяє розігнати Turbo GT до 96 км / год за 3,1 секунди. Чверть милі долається за 11,6 секунди, а максимальна швидкість складає 299 км / г.

На додаток до всієї цієї нереальною потужності Turbo GT має підвіску, яка на 17 мм нижче, ніж у Cayenne Turbo Coupe. Трикамерна пневмопідвіска на 15% жорсткіше, в залежності від обраного режиму.

Cayenne Turbo Coupe оснащений 22-дюймовими колесами, які на 1,0 дюйм ширше спереду. На автомобіль встановлюються нестандартні шини Pirelli P Zero Corsa, що дозволяють впевнено триматися за дорогу. Композитної-керамічні гальма є базовими, їх розмір 440 міліметрів спереду і 410 міліметрів ззаду.

Cayenne Turbo GT отримав інший бампер із збільшеними повітрозабірниками з боків і більш вираженою нижньою губою. Кришка заднього дифузора і бічні пластини заднього крила виготовлені з вуглецевого волокна. Адаптивний спойлер має 51-міліметровий відкидний борт, що в два рази більше, ніж у Cayenne Turbo Coupe.

Всередині є місця для чотирьох осіб – ззаду встановлені роздільні сидіння. Ті, що попереду, регулюються в восьми напрямках. Всі вони мають центральні секції з перфорованої алькантари з контрастною строчкою кольору Neodyme або Artic Grey. На кожному підголівнику вишивка Turbo GT.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!