Peugeot офіційно представив універсал 308 SW нового покоління

Оскільки ще не вся Європа пересідає на позашляховики, багато брендів досі вірять, що у старого універсала є потенціал серед покупців. Peugeot - один з них і сьогодні дебютувала модель 308 SW, яка буде конкурувати з трійкою від Volkswagen Group: SEAT Leon Sportstourer, Skoda Octavia Combi і VW Golf Variant.

0
556

Peugeot 308 SW , можливо, один з найкрасивіших компактних фургонів на Старому континенті, оскільки перед нами здебільшого все той же хетчбек, але з більшою практичністю універсала.

Будучи універсалом, новинка може похвалитися вантажопідйомністю. Так, замість 412 літрів у хетчбека тут вона виростає до 608 літрів , що, хоча і не є лідируючим показником в сегменті, н вівсі ж більше, ніж водієві коли-небудь знадобиться. Якщо цього недостатньо, то складений задній ряд сидінь збільшує обсяг до 1634 літрів і дає можливість занурити об’єкт довжиною понад 1,85 метра .

У порівнянні з попередньою 308 SW , модель нового покоління тепер на 6 сантиметрів довше. Ширина передньої і задньої осей аналогічна попередникові, а лобове скло має більш стріловидну форму, що надає універсалу стрімкий силует.

У порівнянні зі звичайним хетчбеком, у SW задній звис розтягнутий на 21 см , щоб створити велике вантажне простір. А в багажнику, який відкривається без допомоги рук, заховані такі зручні функції, як розетка на 12 В, дві сітки для зберігання, гачки для сумок і світлодіодне освітлення. «Simply Clever», сказали б чехи, але перед нами французька модель.

Крім того, новинка може похвалитися матричними світлодіодними фарами в топової версії, а також повністю світлодіодними задніми ліхтарями, колесами розмірністю від 16 до 18 дюймів і двома 10-дюймовими екранами всередині. Авангардна кабіна була перенесена і дозволить 308 SW виділитися серед конкурентів з консервативним дизайном.

Як і п’ятидверна модель, його більш практичний побратим використовує платформу EMP2 і пропонує вибір між двома підключаються гібридними силовими агрегатами. Обидва PHEV оснащені електродвигуном потужністю 81 кВт , акумуляторною батареєю на 12,4 кВт / год і 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач, а бензиновий двигун видає 150 або 180 к. с . При цьому сумарна потужність становить 180 і 225 к.с . відповідно. Батареї вистачить приблизно на 60 км шляху.

Звичайний трициліндровий 1,2-літровий бензиновий двигун з турбонаддувом видаватиме потужність 110 і 130 к.с . Є також і 1,5-літровий дизель потужністю 130 к.с. Peugeot вже підтвердив повністю електричний хетчбек 308, але ще занадто рано говорити, чи отримає універсал таку установку.

Поки хетчбек поступово виходить на всі європейські ринки, універсал з’явиться не раніше початку 2022 року . Як і хетчбек, він буде збиратися на заводі Stellantis в Мюлузе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!