Porsche Cayenne встановив новий рекорд Нюрбургрінга в сегменті кросоверів

0
35

Кросовер Porsche Cayenne Coupe в новій, поки ще не представленої модифікації, встановив рекорд Нюрбургрінга в сегменті «SUV, off-road vehicle, van, pick-up».

Північну петлю Porsche Cayenne Coupe подолав за 7 хвилин 38,925 секунди, змістивши з п’єдесталу модель Audi RS Q8 (7: 42.253). Час, а також статус серійного виробництва підтверджені нотаріально. Світовий дебют даного позашляховика – а мова, найімовірніше, йде про виконання Turbo S  – відбудеться найближчим часом.

За кермом рекордного Porsche Cayenne Coupe знаходився тест-пілот Porsche Ларс Керн. Автомобіль обладнали гоночним кріслом і каркасом, а також 22-дюймовими шинами Pirelli P Zero Corsa , спеціально створеними для нової моделі: вони увійдуть в стандартну комплектацію. Сам же кросовер, за словами виробника, оптимізували, щоб він зміг витримувати максимальні рівні поздовжніх і поперечних перевантажень, і, по своїй суті, є розвитком версії Cayenne Turbo Coupe .

«Автомобіль блискавично міняв напрямок в швидких поворотах між Hohe Acht і Eiskurve , без коливань і схильності до недостатньої поворотності. Навіть на цьому технічність ділянці Cayenne показав себе справжнім driver’s car, яким легко керувати », – повідомив після заїзду Ларс Керн.

Час 7: 38.925 у Porsche Cayenne Coupe виявилося краще досягнень моделей Audi RS Q8 (7: 42.253) і Mercedes-AMG GLC 63 S 4Matic + (7.54.40). Кросовер Porsche Cayenne Turbo S попереднього покоління в 2015 році подолав Північну петлю за 7 хвилин 59,74 секунди. Він комплектувався «бітурбовісімкою» 4.8 потужністю 570 к.с. і 800 Нм максимального крутного моменту, а у машини третьої генерації 4,0-літровий мотор, і, швидше за все, він буде видавати 630 к.с. і 820 Нм.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!