Водіям розкрили 7 способів зниження витрати палива в поїздках

0
1666

Профільні експерти поділилися секретами того, як можна домогтися зниження витрат на бензин під час тривалих поїздок.

Отже, в першу чергу, автомобілістам радять змінити стиль водіння і зробити вибір на користь найбільш «економічних» швидкостей – від 90 до 110 км/год. Також слід відмовитися від різких стартів на знижених передачах і довгого прогріву двигуна – пару хвилин роботи «на холостих» йому цілком вистачить в літній період.

По-друге, потрібно спершу усунути всі наявні технічні несправності у автомобіля. Найчастіше, перевитрата палива може бути наслідком зношених свічок запалювання, розтягнутого ременя ГРМ, збоїть датчиків холостого ходу і лямбда зонда, а також сильного засмічення масляного і повітряного фільтрів.

Важливим аспектом в економії палива експерти називають шини. Деяка гума спочатку заточена на витрату палива, так як має знижений опір коченню і, тим самим, знижує навантаження на двигун, впевнені аналітики.

По-четверте, для економії бензину були розроблені спеціальні паливні присадки. Незважаючи на те, що побічний ефект від них часто невідомий (як варіант, частки таких присадок можуть кристалізуватися і забити не тільки фільтри, але і шланги паливної системи), виробники обіцяють 10% економії палива відразу після їх застосування.

По-п’яте, правильне моторне масло є важливою складовою в економії палива. Йдеться про моторне мастило зі зниженою в’язкістю. Завдяки йому, впевнені експерти, можна знизити витрату палива в окремих режимах на 5-10%.

Крім того, домогтися економії також можна відключенням всієї салонної електроніки (кондиціонера, мультимедійної системи, всіляких ламп і іншого) і відмовою від будь-якого тюнінгу, який погіршує аеродинаміку – дефлекторів, багажників на даху і інших подібних речей.

Аналітики впевнені, що, якщо дотримуватися всіх рекомендацій, то це дозволить додатково заощадити до 1-1,5 літрів пального на 100 кілометрів шляху.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!