Kia Sportage 2022 – нове покоління кросовера

0
1452

Кросовери стають все більш популярним. Кожен виробник намагається вивести хоча б один автомобіль класу SUV в своєму модельному ряді. Компанія Кіа не стала винятком, представивши нове, п’яте покоління кросовера Kia Sportage 2022. Автомобіль істотно змінився як зовні, так і всередині. Екстер’єр нового Кіа Спортейдж виконаний в стилі Opposites United, який і надалі планують впроваджувати в автомобілі компанії.

Передня оптика вийшла футуристичною, з L-образними LED ходовими вогнями (або навіть у вигляді бумеранга), розтягнутими вертикально. Сам же дизайн передньої частини отримав гострі лінії і форми, чого раніше не було на інших генераціях Kia Sportage. Кросовер отримав повністю нову решітку радіатора, який нагадує ніс тигра. Щось подібне раніше компанія реалізувала на ліфтбек Стінгер. Але найцікавіше виявилася нова емблема компанії, яка повністю змінилася з новим поколінням.

Тут же на всі боки дизайнери розташували блок світлодіодної оптики, яка непогано зливається з усім дизайном кросовера. Бічна частина Kia Sportage 2021 виглядає не менш стильно. Гострі лінії і збільшений нахил передніх стійок надають кросоверу більш спортивний вигляд, ніж в попередньому поколінні. Бічні дзеркала заднього виду розташували на дверній панелі, а нижню частину дверей прикрасили вставками з хрому і чорного пластику.
Не останню роль в дизайні нового Kia Sportage 2022 зіграли колісні диски. Виробник дійсно потрудився над їх дизайном і тепер вони не поступаються конкурентам. Дизайн у формі бумеранга обігрується не тільки спереду, але і ззаду. Зокрема внизу заднього бампера, а так само в дизайні задніх стопів.

Кришка багажника, як і задні стійки Kia Sportage отримали невеликий нахил. Це ще та пара деталей, які надають спортивний характер кросоверу. На закуску дизайнери залишили дах. Як і передбачалося раніше, покупцеві запропонують три варіанти даху: суцільна, з панорамним люком і повністю панорамний. При цьому в стандартному наборі буде пара рейлінгов і антена у вигляді акулячого плавника.

Найбільше відрізнятися від інших комплектацій Kia Sportage 2022 модифікація X-Line. У неї дизайнери додали максимально число чорних деталей, насичений колір з відтінком металік і мінімум хромованих деталей.

Окрему увагу варто приділити інтер’єру нового Кіа Спортейдж 2021. Передню панель дизайнери прикрасили великим дисплеєм мультимедійної системи і цифровою панеллю приладів. Обидва дисплеї помістили під суцільне скло. Саме через це в черговому режимі здається, що дисплей великий і цілісний. Варто відзначити, що дисплей мультімедійкі орієнтований на водія, так як крім розваг він дозволяє управляти системами автомобіля.

Незважаючи на сучасний дизайн і технології, блок управління клімат-контролет Кіа Спортейдж зробили окремої панеллю. Частина управління вийшла сенсорної, а друга частина на основі механічних кнопок. Центральний тунель Kia Sportage +2021 здивує по-своєму. Замість звичного важеля АКПП встановлена шайба.

Тут же на центральному тунелі Kia Sportage 2022 розташували бездротову зарядку, пару підстаканників, кнопку старт / стоп двигуна і управління мультимедійною системою. Закінчує весь цей набір масивний підлокітник, з не менш містким відсіком всередині. Що стосується обшивки салону Кіа Спортейдж 2022, то тут все залежить від комплектації і побажань покупця. Обшивка може бути тканинної, з натуральної шкіри або ж комбінованої.

Тепер про технічні характеристики Kia Sportage 2022. Велику частину інформації виробник поки вирішив не розкривати, аналогічно, як і розміри Кіа Спортейдж 2022. З іншого ж боку достовірно відомо, що платформу новий кросовер ділимо з раніше відомим Hyundai Tucson NX4. Як результат, можна запропонувати що зможе встановити виробник під капот новинки.

З великою ймовірністю можна говорити про появу гібридного Кіа Спортейдж п’ятого покоління. При цьому заряджати кросовер можна буде від зовнішніх джерел. На такий же платформі компанія Hyundai реалізувала гібрид, який складається з турбированного бензинового двигуна, об’ємом 1,6 літра і електродвигуна.

Сумарна віддача установки 265 конячок, при цьому серцем буде батарея ємністю 13,8 кВт * год. За наявною інформацією, такого запасу достатньо, щоб проїхати 50 кілометрів тільки на електротязі і без підзарядки. Не варто виключати появу тільки бензинових або дизельних варіантів Kia Sportage 2022, де може бути як механічна, так і автоматична трансмісія. Що стосується вартості кросовера, то комплектації і ціна Кіа Спортейдж 2021 поки не розкриті. Швидше за все інформація з’явиться ближче до початку продажів автомобіля.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!