Kia представила новий кросовер Kia Sportage (ФОТО)

Новинка з'явиться на ринку Південної Кореї вже в липні нинішнього року.

0
791

Поки компанія Kia розсекретила лише екстер’єр та інтер’єр нового Sportage , не назвавши технічні характеристики моделі. Шеф-дизайнером п’ятого покоління кросовера став Карим Хабіб який перейшов з бренду Infiniti, а нова стилістика під назвою Opposite united ( «єднання протилежностей») була вперше випробувана на електрокарі Kia EV6. Крім того, в розробці нового кросовера Kia Sportage брали участь дизайн-центри марки Kia в Кореї, Німеччини, а також США і Китаї.

Новий Kia Sportage став помітно крупнішим за свого попередника, при цьому кузов отримав зовсім інші пропорції. В задніх стійках даху встановили додаткові багажні вікна, в передніх дверях знаходяться нерухомі куточки скла, змінилося і кріплення дзеркал.

Опціонально вперше для Kia Sportage можна буде замовити чорний дах. А ще розробники підготували «позашляхову» версію під назвою Sportage X-Line , яка відрізняється іншими бамперами, збільшеними накладками на боковинах, а також більшими рейлингами на даху.

Концепція інтер’єру нового Kia Sportage виконана в сучасній стилістиці з єдиним гнутим склом, під яким стоять дисплеї приладової панелі і медіасистеми (по 12,3 дюйма кожен). Заради підвищення оглядовості передню панель виконали на 30 мм нижче, ніж у попередника. У компанії Kia обіцяють підтягнути і якість оздоблювальних матеріалів.

Крім того, блок двозонного клімат-контролю нового Kia Sportage зберіг обертові рукоятки, але кнопки на ньому тепер стоять сенсорні. За керування автоматичною коробкою передач відповідає обертається шайба на центральному тунелі. Передбачається вентиляція передніх крісел і обігрів рульового колеса.

Даних про двигуни і трансмісії Kia Sportage нового покоління поки немає, але кросовер, швидше за все, буде мати ту ж «техніку», що і споріднений новий Hyundai Tucson . Тобто, для різних країн плануються атмосферні двигуни, бензинові турбоагрегати, дизелі, а також гібриди. Першим ринком для нового кросовера Kia Sportage стане Південна Корея: там початок продажів запланований на липень нинішнього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!