Maserati вживу показав свій новий компактний кросовер

Не секрет, що Maserati працює над меншим позашляховиком, який буде розташовуватися на щабель нижче Levante. Фотошпигуни вже бачили прототип, покритий синім камуфляжем від даху до колісних дисків, а сам автовиробник дражнив тизером позашляховика з минулого року.

0
71

Тепер Maserati офіційно випустила не розмиті зображення прототипу Grecale. Зображення були отримані під час візиту голови Stellantis Джона Елкана і генерального директора Карлоса Тавареса на завод Maserati в Модені, Італія.

«Сьогодні Джон Елканн, голова Stellantis, і Карлос Таварес, генеральний директор Stellantis, відвідали історичний завод Maserati в Модені, Італія, де вони зустрілися з Давіде Грассо, генеральним директором Maserati, і разом оглянули нову виробничу лінію MC20, новий цех забарвлення і нову лабораторію Nettuno Engine. Г-н Таварес також відвідав лабораторію інновацій Maserati і провів дорожні випробування прототипу нового позашляховика Maserati Grecale, який буде випущений в кінці цього року », – розповіли в прес-службі Stellantis виданню uamotors.com.ua .

Інформація про новий позашляховик на даний момент практично відсутній, за винятком невказаних термінів запуску. Однак з минулого року ми знаємо про нього дещо.

Позашляховик Grecale буде використовувати платформу Giorgio, як і його споріднена модель Alfa Romeo Stelvio. У той час як попередні шпигунські знімки показують використання звичайного ДВЗ – імовірно, V6 з подвійним турбонаддувом – ми всі знаємо, що повністю електричний Grecale також знаходиться в стадії розробки і з’явиться після того, як буде запущена версія з двигуном внутрішнього згоряння.

Що стосується дизайну, Grecale не відхиляється від свого більшого «брата» Levante, хоча прототип передбачає, що в планах компанії випустити більш «заряджену» версію, судячи з масивним воздухозаборникам попереду. Немає ніяких знімків інтер’єру Grecale.

Grecale, названий на честь «східного вітру, який дме в західній частині Середземного моря і на півдні Франції», повинен дебютувати в кінці цього року.

Відзначимо, що Maserati Levante увійшов в число найшвидших серійних кросоверів. Це чистопорідний «італієць», який ніколи не загубиться в натовпі німецьких SUV. Експресивний дизайн йде рука об руку з серйозним «зарядом», якого вітчизняні автомобілісти до недавніх пір були позбавлені: восьмициліндрові модифікації дісталися до Росії лише навесні 2021 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!