В Україну можуть хлинути бюджетні авто з США

0
295

Уряд американського штату Вашингтон офіційно вводить заборону на експлуатацію автомобілів з ДВЗ. Заборона починає діяти вже в 2030 року.

Про це повідомляє UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Закон «Clean Cars 2030» («Чисті автомобілі 2030») передбачає заборону на покупку, продаж і реєстрацію транспортних засобів оснащених неелектричними силовими установками. Це означає, що автомобілі з ДВЗ буде заборонено продавати, купувати і завозити в штат Вашингтон з інших регіонів США.

У Вашингтоні буде дозволена експлуатація не тільки електричних автомобілів, а й машин на паливних елементах. Головною метою прийняття нового закону є поліпшення навколишнього середовища та зниження негативного впливу людини на атмосферу Землі. Як повідомляють екологи, близько 30% всіх шкідливих викидів в атмосферу припадає саме на автомобілі з ДВЗ.

Прийняттям цього документа штат Вашингтон обійшов Каліфорнію (батьківщину компанії Tesla), де продається найбільше електричного транспорту. Влада Каліфорнії готують аналогічний документ. Однак ввести його планують з 2035 року. Аналогічний термін встановили влада штату Массачусетс.

Експерти, посилаючись на високу популярність автомобілів з США серед українців, припускають, що в нашу країну незабаром хлине незліченна кількість старих машин з Америки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!