У Китаї відкрили станцію, де електрокару за одну хвилину заміняють батарею

0
142

Китайський автовиробник Geely відкрив у своїй країні станцію заміни акумуляторів електрокарів, де процес забирання старої батареї і встановлення нової займає всього одну хвилину. До кінця року планується відкриття 100 таких станцій.

На відео, яке опубліковане на YouTube-каналі Geely UnCut, показано весь процес заміни. Спочатку потрібно скористатися програмою, щоб знайти найближчу станцію (додаток показує відстань до станції, а також кількість доступних акумуляторних батарей), ви вибираєте потрібний пункт призначення, а потім їдете туди. Про це повідомляє сайт InsideEVs.

Опинившись на станції, ви просто заїжджаєте в невелику будівлю, як в автоматичну мийку, розміщуєте свій транспортний засіб у потрібному місці, щоб виснажену батарею можна було вийняти, і це займає близько хвилини.

Після встановлення нового акумулятора (це все робиться автоматично під машиною, поки водій все ще перебуває всередині), ви просто виганяєте транспортний засіб зі станції і рухаєтеся далі.

Можливість заміни акумулятора ускладнює електромобілі, але деякі компанії стверджують, що додаткова складність того варта, оскільки це набагато швидше, ніж зарядка. Це дійсно звучить привабливо, якщо потрібно не більше хвилини, щоб отримати повністю заряджений акумулятор, а не чекати поки він зарядиться.

Приклад Geely змушує дивуватися, чому можливість заміни батареї не стала популярною ще 10 років тому, коли це вперше випробувала Renault. Тоді перший електрокар компанії Fluence Z.E. був розроблений з урахуванням заміни батареї, але компанія врешті-решт повністю відмовилася від цієї ідеї і зосередилася на тому, щоб швидше заряджати свої електромобілі.

Крім Geely станції заміни акумулятора також почав встановлювати ще один китайський автовиробник Nio. Вони мають майже 200 таких точок, які вже працюють.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!