Німці створили революційний електродвигун – дешевше, економічніше, ефективніше

0
1323

Інженери німецької компанії Mahle створили електричний двигун без постійних магнітів. Завдяки цьому, залежність від китайських поставок буде знижена, а ціна електромоторів буде істотно нижча. Крім того, ККД електродвигунів на всіх режимах роботи, через відсутність постійних магнітів, буде набагато вища.

Творці цього двигуна відзначають, що їх новинка зробить прорив в характеристиках електричних автомобілів і знизити ціну їх обслуговування.

В електродвигуні компанії Mahle пропонують схему індукційної (бездротовий) передачі струму на котушки в роторі. Ця система працює практично так само, як бездротова зарядка для смартфонів. Інженери відзначають, що така конструкція продемонструвала високу ефективність.

Варто також відзначити, що двигун без ковзних контактів вимагає набагато більш рідкісного обслуговування. Це допоможе заощадити час і кошти на утримання систем автомобіля в справному стані.

Революційний електродвигун можна встановлювати як на легкові машини, так і на вантажівки. Зацікавлені виробники вже отримали зразки електродвигунів. Цей двигун планують відправити в масове виробництво в найближчі 2 роки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!