Новий кросовер Kia Sportage проходить фінальні випробування перед дебютом

0
163

Незадовго до прем’єри Kia Sportage наступного покоління модель зняли під час фінальної серії дорожніх випробувань в Німеччині. За інформацією інсайдерів, машина дебютує до кінця червня 2021-го.

Новий крос Kia Sportage з внутризаводским індексом NQ5 проходить ісппитанія в околицях Нюрбургрінга. За логікою, це буде модель 5-го покоління, і саме так її називають багато ЗМІ. Однак в самій компанії Kia змінили підхід до підрахунку поколінь і відносять новий крос до 4-го покоління: перший Sportage «обнулили», тому що він був випущений до об’єднання з компанією Hyundai .

Модель розділила платформу з новим Tucson. За попередньою інформацією, крос Sportage отримає бензинові і дизельні наддувні 1,6-літрові «четвірки», в тому числі з електричної надбудовою у вигляді 48-вольта стартер-генератора. Також обіцяна гібридна модифікація з функцією зарядки від звичайної розетки.

Новий Kia Sportage чекають і в Україні: швидше за все, на ринку нашої країни крос запропонують з атмосферним 2,0-літровим двигуном і новою 2,5-літровою силовою установкою.

Актуальний Kia Sportage входить до списку найбільш затребуваних кросоверів в Україні: за підсумками першого кварталу нинішнього року модель зайняла 5 місце, поступившись Hyundai Creta , Lada Niva , Toyota RAV4 і Volkswagen Tiguan . Станом на початок травня 2021-го, ціни на Kia Sportage починаються від 1,7 млн рублів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!